Vidinlioğlu: Mesele Sadece Kılık Kıyafet İnkılabı Değildi!

Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet Devrimi’nin 96’ncı yılı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreni ile kutlandı.

  • 25 Ağustos 2021
  • Vidinlioğlu: Mesele Sadece Kılık Kıyafet İnkılabı Değildi! için yorumlar kapalı
  • 488 kez görüntülendi.
Vidinlioğlu: Mesele Sadece Kılık Kıyafet İnkılabı Değildi!

Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet Devrimi’nin 96’ncı yılı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreni ile kutlandı.

11 Ağustos 2021 tarihinde bölgemizde yaşanan ve ilimiz İnebolu,  Azdavay, Çatalzeytin,  Abana, Şenpazar ve Bozkurt ilçelerimizi etkileyen, can kaybı ve maddi hasara neden olan sel felaketi sebebiyle bu yıl Atatürk’ün  Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 96. yıl dönümü programı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreni ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programa Kastamonu Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Garnizon Komutanı ve Asker Alma Bölge Başkanı Per. Albay Yücel Ercan,  Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, protokol üyeleri, çok sayıda dernek ve öğrenciler katıldı.

Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu; Bozkurt başta olmak üzere ilçelerimizde yaşanan yüzyılın en acı sel felaketine değinerek, ilimizin zor günlerden geçtiğini belirtti ve bu zor günleri milli birlik ve beraberliğimiz sayesinde atlatacağız vurgusu yaptı. Vidinlioğlu ayrıca, “Hem devletimiz hem milletimiz bu süreçte tüm gücüyle bizim yanımızda. İlk günden itibaren yüreği bizimle atan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Ben de ilk günden itibaren bölgedeyim. Daha öncede ifade ettim bölgedeki hemşehrilerimiz sıcak yuvalarına kavuşuncaya kadar da oradayım. Ekiplerimiz de dört koldan çalışmalarını sürdürüyor. Ben yaşanan afette hayatlarını kaybeden kardeşlerime Cenabıhak’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimize bir daha böyle acılar göstermesin.” dedi.

“KASTAMONU’YA VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİ”

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimizi onurlandırmasının ve toplumsal kalkınma hedefiyle gerçekleştirdiği Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 96’ncı yıl dönümünü en kalbi duygularıyla kutladığını ifade eden Vidinloğlu, Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişini ve Şapka ve Kıyafet inkılabı ile ilgili görüşlerine şöyle devam etti; “İstiklal’in atar damarı olan memleketimizde ilan edilen Şapka ve Kıyafet İnkılabı, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinin en önemli adımlarından biridir. Mesele sadece kılık kıyafet inkılabı değildir; ekonomi, eğitim, bilim, kültür ve sanat alanında güçlü bir Türkiye oluşturmaktır. Bu denli önemli bir inkılabın ilimizde yapılması ise Atatürk’ün Kastamonu’ya verdiği önemin ve ilimize olan inancının açıkça göstergesidir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve toprağı vatan yapan kahramanlarımızı saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Gazilerimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum. Cumhuriyet’in temeline en sağlam harcı atan ecdadın torunu olmaktan gurur duyuyor, hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum. Ne Mutlu Türk’üm diyene…” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı