Xsolla, küresel erişimini Asya’da genişletmek için Alipay ile iş birliği yaptı

Xsolla’nın üç ek çözüme ilişkin olarak yeni satıcılarla ortaklık kurması üzerine yeni güncellemeler geldi ve NFT ile ödeme çözüm hizmetine de yeni özellikler eklendi.

  • 20 Ekim 2022
  • Xsolla, küresel erişimini Asya’da genişletmek için Alipay ile iş birliği yaptı için yorumlar kapalı
  • 222 kez görüntülendi.
Xsolla, küresel erişimini Asya’da genişletmek için Alipay ile iş birliği yaptı

Xsolla’nın üç ek çözüme ilişkin olarak yeni satıcılarla ortaklık kurması üzerine yeni güncellemeler geldi ve NFT ile ödeme çözüm hizmetine de yeni özellikler eklendi.

 

Lider küresel video oyun ticareti şirketi Xsolla, üç ayda bir gerçekleştirdiği açıklama haftasında yeni çözümlerin ve özelliklerin yayınlandığını duyurdu. Artık oyun geliştiriciler, bu hafta kullanıma sunulan güncellenmiş Web Shop aracılığıyla oyuncu promosyonlarını yönetebilir ve pazarlama çalışmalarını özelleştirebilirler. Ayrıca Xsolla, oyun geliştiricilerine çeşitli ülkelere yayılmaları konusunda her fırsatı sunmak için üç ek çözüme ilişkin birden fazla satıcıyla ortaklık kuruyor. Son olarak, Xsolla, NFT çözüm hizmetinde yeni özellikler ve güncellemeler yaratarak kullanıcılar için Web 3.0'ın önündeki engelleri kaldırıyor. Böylece kullanıcıların diğer Xsolla çözümleriyle entegre olan tek bir arayüzde NFT satmalarına, saklamalarına, basmalarına ve kullanıcıların cüzdanlarına göndermelerine olanak tanıyor. 

 

Xsolla Başkanı Chris Hewish, “Xsolla, dünya genelindeki mobil oyun geliştiricilerinin daha fazla coğrafyada daha fazla oyuncuya ulaşmalarına yardımcı olmak için geliştiricilere sınıfının en iyisi hizmeti ve desteği sunmayı taahhüt ediyor. Mobil oyun sektörü geliştikçe, ortaklarımızın oyuncularıyla doğrudan iletişime geçmelerine yardımcı olan mobil çözümümüze eşsiz özellikler sunarak bir adım ileride olmaya devam ediyoruz” dedi. 

 

Xsolla Alipay+

Xsolla, Ant Group'un tüccarların dünya çapında tüketicilere daha iyi hizmet vermesini sağlayan bir küresel sınır ötesi mobil ödeme ve pazarlama çözümleri paketi olan Alipay+'ı entegre edecek. 

 

Alipay+ çözümleriyle Xsolla, Güneydoğu Asya pazarına doğrudan entegrasyon yoluyla dijital cüzdanları ve diğer ödeme yöntemlerini kapsayacak. Bu ortaklık, Xsolla'nın Enterprise, Mid-Tier ve Indie oyun ortaklarına müşteri hedefli pazarlama promosyonları sağlamasına, oyunları ve oyun içi öğeleri için tercih ettikleri yerel ödeme yöntemleriyle ödeme yapmalarına olanak tanıyarak yeni oyunculara ulaşmasına imkan verecek.

 

Ortaklık, bu yılın başlarında duyurulan Paytm sayesinde Xsolla'nın Hindistan'daki genişlemesinin ardından geliyor. Xsolla, Seul, Kore'de bulunan ofisi ile sekiz yıldan daha fazla süredir Asya'da faaliyet gösteriyor. Bu yılın başlarında, Pekin, Çin ve Kuala Lumpur, Malezya'da açıldı ve en son Eylül ayında düzenlenen Tokyo Game Show'da önemli bir varlık göstererek Tokyo, Japonya'ya da genişledi. 

  

Xsolla Web Shop

Güncellenen Xsolla Web Shop özellikleri, pazar talepleriyle uyumlu ve iş ortaklarının çevrimiçi mağazalarından tüketicilerle doğrudan etkileşim kurarak fayda sağlamalarına olanak tanıyor. Bu yeni özellikler, oyun geliştiricilerinin oyuncu promosyonlarını yönetmelerine ve her tüketici için benzersiz ve değerli bir deneyim sunmak üzere pazarlama çalışmalarını kişiselleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. 

 

Oyun geliştiriciler artık kendi web shop’larındaki her teklife ilişkin oyun içi öğeler için kişiselleştirilmiş teklif ve promosyonları manüel şekilde ayarlayarak kaynak ve zamandan tasarruf edebilirler. Artık oyun geliştiriciler, her oyuncunun deneyimini daha da iyileştirmeye yardımcı olmak üzere teklifleri ve ödeme deneyimini benzersiz kullanıcı kimliği düzeyine kadar kişiselleştirebilirler. Promosyonlar ve teklifler oluşturuldukça, oyun geliştiriciler promosyon kodları sayesinde paket ve teklif indirimlerini kullanılarak yapılan ödemelerin ve satın almaların sayısını kontrol edebilirler. Bu özellikler, oyuncuların oyun içini en sevdikleri mobil cihazlarında kullanmaları için mobil oyun geliştiricilerinin doğrudan kendi markalı web shop’larında daha fazla satış elde etmelerini sağlayan eksiksiz çözümde talep edilen eklemelerdir.  

 

Xsolla NFT ile ödeme

Xsolla, oyun geliştiricilerinin kendi oyun ekonomilerine NFT’leri hızlı ve güvenli şekilde eklemelerine olanak tanımak üzere bu yılın başlarında NFT İle ödeme işlemini oluşturdu. Bu özellik, oyuncuların kendi tercih ettikleri Fiat ödeme yöntemini kullanarak satın alma işlemlerini yapmalarını sağladı. Geliştiriciler NFT’lerin para basma ve teslimat işlemlerini yaparken, Xsolla ise Fiat paralarını kullanarak ödeme ve oyun içi ürün satın alım ve dağıtım işlemini gerçekleştirdi.

 

NFT ile ödeme çözümünün yaklaşan güncellemesiyle  video oyunları ve diğer dijital içerik üreten işletmeler, işlerini artırma fırsatına sahipler. İş ortakları artık NFT'leri satabilir, kullanıcıların dijital öğeler satın almalarına ve Fiat tercihli ödeme yöntemini kullanarak bunları NFT'lere basmalarına izin verebilir, öğeleri ve NFT'leri iş ortağının veya Xsolla'nın envanterinde saklayabilir ve basılmış öğeleri kullanıcıların cüzdanlarına gönderebilirler. Ayrıca bu çözüm, iş ortaklarının Ethereum, Solana ve Polygon dahil olmak üzere büyük blok zincirlerine ve desteklenen 100'den fazla e-cüzdana bağlanmalarını sağlıyor.

 

 

Xsolla Oyun Yatırım Platformu + Fragman Programı

Oyun fragmanları, video oyunu pazarlamasının önemli bir bileşeni haline geldi. Güçlü bir fragman heyecan yaratabilir, ön siparişleri artırabilir, oyun satışlarını yükseltebilir ve hatta piyasaya sürüldükten sonra bir oyunu pazarlayabilir. Bu yeni programda geliştiriciler, gelecekte oyunlarından elde edilecek geliri paylaşma karşılığında fragmanlarının 250 bin dolara kadar finanse edilmesi için başvuru yapabilirler. Fragmanın temel fondan daha pahalı olması durumunda, Oyun Yatırım Platformu aracılığıyla artırılır.

  

Xsolla Oyun Yatırım Platformu, yatırıma hazır oyunlardan oluşan bir portföydür. Yüksek net değerli şahıslar ve aile ofisleri dahil olmak üzere akredite yatırımcılar portföye göz atabilir ya da doğrudan kriterlerine uyan oyunları araştırabilir. İstedikleri oyunu bulduktan sonra, yatırımcılar Xsolla ile görüşerek geliştirici tarafından önceden belirlenen şartlarla projeye ortak yatırım yapmayı taahhüt eder. 

 

Geliştiriciler ve yayıncılar, Xsolla'nın Trailer FarmVIVIXve Liquid+Arcade ile yaptığı iş birliği yoluyla oyun fragmanları oluşturmak ve pazarlamak üzere finansmana erişebilecekler. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı