Yeldeğirmeni Sanat yeni sezon açılışını yapıyor

Birbirinden özel etkinliklerle sanatseverleri buluşturan Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat, Eylül ayında Mahalla ve Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivallerine yaptığı ev sahipliğiyle sezonu açıyor.

  • 09 Eylül 2021
  • Yeldeğirmeni Sanat yeni sezon açılışını yapıyor için yorumlar kapalı
  • 985 kez görüntülendi.
Yeldeğirmeni Sanat yeni sezon açılışını yapıyor

Birbirinden özel etkinliklerle sanatseverleri buluşturan Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat, Eylül ayında Mahalla ve Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivallerine yaptığı ev sahipliğiyle sezonu açıyor. Yeldeğirmeni Mahallesinde 12 ülkeden 30 sanatçıyı buluşturacak Mahalla Festivali 8 – 26 Eylül tarihleri arasında; Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali ise 16 -19 Eylül tarihleri arasında Yeldeğirmeni Sanat’ta.

YELDEĞİRMENİ’NDE MAHALLA

Pandemi ve çevre felaketlerinin karşısında insanların moralini yükseltmeye yönelik bir uluslararası Sanat Festivali olan Mahalla Festivali 12 ülkeden 30 sanatçının katılımıyla 8-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’un yeni çekim merkezlerinden Yeldeğirmeni Mahallesinde başlıyor. Dördüncüsü düzenlenecek Festival 8 Eylül’de Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nin arkasında bulunan tarihi bir okul binasında bir güncel sanat sergisi ile başlayıp 25 Eylül tarihinde Kadıköy meydanında Berlin’den “Mobilistan" etkinliği ile sona erecek. İstanbul merkezli Diyalog Derneği tarafından Kadıköy Belediyesi, Almanya Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Bakanlığı ve Malta Konsolosluğu’nun katkılarıyla düzenlenen festival İstanbul Sanat Bienali’nin paralel programında 2017 yılında ilk festivalini gerçekleştirdi. Pandemi nedeniyle 2020 yılında çevrimiçi olarak üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlikleri ise 250 bin kişi izledi. Festival, yerel ve uluslararası katılımcıları, çağdaş sanatla müzik, film ve tartışmaları birleştiren etkinliklere davet eden ve ziyaretçileri, toplulukları yeni bir bakış açısıyla keşfetmek için harekete geçmeye davet eden bir platform olma özelliğini taşıyor. Festivalin küratörleri Yeldeğirmeni sakinlerinden de olan Tuba Kocakaya, 20 senedir İstanbul’da yaşayan belgesel yönetmenler ve sanat küratörleri Sabine Küper-Büsch ve Thomas Büsch. Fesival’in sunucu ve iletişim koordinatörlüğünü  ise Tahsin Bilge Avcı yapıyor. 

ULUSLARARASI KADIN KISA FİLM YÖNETMENLERİ FESTİVALİ

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Eylül ayında “Directed By Women” adıyla gerçekleştirilen festivalin Türkiye organizasyonu olan “Directed By Women Turkey”  –  Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali,  bu sene 3’üncü kez seyirciyle buluşuyor. Uluslararası ve ulusal düzeyde kadın kısa film yönetmenlerini ve filmlerini İstanbul’da bir araya getirecek olan festival, 16 -19 Eylül tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat’ta gerçekleşecek. Türkiye’de, kadın kısa film yönetmenlerine yönelik ilk uluslararası festival olan Directed By Women Turkey, sinema alanında kadınların yaratım süreçlerini desteklemeyi, üretimlerini teşvik etmeyi ve farklı ülkelerden kadın yönetmenlerin arasındaki kültürel ve sanatsal etkileşimi artırmayı hedefliyor. Bu sene üçüncüsü gerçekleşecek olan festivalde Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış kategorilerinde 40’tan fazla film gösterilecek, sektörel söyleşi ve atölye çalışmaları yer alacak. Her kategoride seçilecek bir filme en iyi film ödülü verilecek. Ayrıca bu sene Danimarka Kültür Enstitüsü işbirliği ile festival programında Danimarka kısa film seçkisi ve özel konukları olacak. Festivalin detaylarına Directed By Women Turkey'in sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı