Yeni balık sezonunda tabaklarda güven, Metro Türkiye’de indirim var

Balık sezonunun 1 Eylül itibarıyla başlamasıyla birlikte, Metro Türkiye ağdan sofraya gerçekleştirdiği kontroller ve sunduğu izlenebilirlik çözümleri ile balıkları güvenle tüketicilerle buluşturuyor.

  • 01 Eylül 2021
  • Yeni balık sezonunda tabaklarda güven, Metro Türkiye’de indirim var için yorumlar kapalı
  • 519 kez görüntülendi.
Yeni balık sezonunda tabaklarda güven, Metro Türkiye’de indirim var

Balık sezonunun 1 Eylül itibarıyla başlamasıyla birlikte, Metro Türkiye ağdan sofraya gerçekleştirdiği kontroller ve sunduğu izlenebilirlik çözümleri ile balıkları güvenle tüketicilerle buluşturuyor. Tüm deniz ürünlerini av ve boy yasaklarına uygun şekilde satışa sunan Metro Türkiye’de müşteriler yeni balık sezonunda da deniz balıklarının hikayelerini avlandığı denizden, avlanma tarihine ve tedarikçi bilgisine kadar tüm balıklarda 100’e yakın bir izlenebilirlik ile öğrenebiliyor. Üstelik Metro Türkiye hem yeni balık sezonunu kutlamak hem de tüketicileri daha fazla balık tüketmeye teşvik etmek için 1 – 15 Eylül tarihleri arasında tüm deniz balıklarını reyon fiyatı üzerinden yüzde 15 indirimle müşterilerine sunacak.

1 Eylül 2021- Balık sezonunun başlamasına kısa bir süre kala balıkçılar av sezonu için hazırlıklarını tamamladı. 1 Eylül’de bitecek avlanma yasağıyla beraber sofraların vazgeçilmez lezzeti olan deniz balıklarına hasret de sona erecek. Metro Türkiye, yeni sezonda tüketicileri daha fazla balık tüketmeye teşvik etmek için 1 – 15 Eylül tarihleri arasında tüm deniz balıklarını reyon fiyatı üzerinden yüzde 15 indirimle müşterileriyle buluşturacak.

Güvenilir alışverişin adresi olarak 30 yıldır müşterilerine hizmet veren Metro Türkiye’nin uyguladığı analiz çalışmaları ve 100’e yakın izlenebilirlik çözümleri sayesinde tüketiciler taze et, bal, meyve ve sebzenin yanı sıra hem deniz hem kültür balıklarını da geçmişte olduğu gibi güvenle tüketmeye devam edecek. Raflarındaki tüm deniz ürünlerini av ve boy yasaklarına uygun bir şekilde tüketicilere sunan Metro Türkiye’nin reyonlarına gelen tüm deniz balıklarında periyodik olarak kurşun, kadmiyum ve cıva olmak üzere toplam üç parametrede ağır metal analizleri de uygulanıyor. Ayrıca Metro Türkiye son dönemde yaşanan müsilaj sorunu nedeniyle Marmara Denizi’nden gelen deniz ürünlerini de mevcut analizlere ek 6 mikrobiyolojik test parametresi ile birlikte, toplam 9 parametrede analiz ederek, müşterilerine güvenle ulaştırıyor.

 

Tüketiciler bilgiyle de besleniyor

“Tabağında ne var?” hareketi kapsamında yürüttüğü çalışmalarla taze et, balık, bal ve meyve sebze ürünlerinde izlenebilirlik çözümleri sunmanın çok ötesine geçen Metro Türkiye, balıkların tüm üretim süreçleri hakkında şeffaflıkla bilgilendirme yaparak, tüketicileri bilgiyle de besliyor. Bugün itibarıyla deniz balıklarında 100’e yakın bir izlenebilirlik sunan Metro Türkiye’nin bu çözümü sayesinde tüketiciler deniz balıklarının hangi denizden geldiğini, hangi tarihte avlandığını, hangi tedarikçiden tedarik edildiğini ürünlerin üzerindeki QR kodu akıllı telefonlarının kamerasına okutarak kolaylıkla öğrenebiliyor.

 

Balıklar uygun fiyatlarla sofralarda yerini alacak 

Metro Türkiye hem yeni sezonu kutlamak hem de müşterilerini balık tüketimikonusunda teşvik etmek için 1 – 15 Eylül tarihleri arasında tüm deniz balıklarını reyon fiyatı üzerinden yüzde 15 indirimle müşterilerine sunacak. Böylelikle tüm süreçleri takip edilen, sürdürülebilir politikalarla tezgâhtaki yerini alan taze ve güvenilir balıklaryeni av sezonunda da uygun fiyatlarla sofralarda yerini alacak.

 

“Balık ürünlerini güvenle tüketmek isteyen herkesi Metro Türkiye’ye bekliyoruz”

Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, tüketicilerin balık ürünlerinde ağdan tabağa tüm süreçler hakkında bilgiye ulaşmasının önemine dikkat çekerek, “Tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi balıkta da müşterilerimizi tabaklarında ne olduğunu takip etmelerinin ve tükettikleri ürünlerin bilgiyle izini sürmelerinin ne denli önemli olduğu konusunda bilgilendiriyoruz.  Bu kapsamda kırmızı et, bal, meyve & sebze ürünlerinin yanı sıra balık ürünlerini de izlenebilirlik çözümleri ile müşterilerimizle buluşturuyor, ağdan tabağa uzanan yolculuklarını tam bir şeffaflıkla paylaşıyoruz. Deniz balıklarında da bir ilk olarak 2017 yılından bu yana izlenebilirlik sunuyoruz. Ülkemizde müsilaj sorunun ortaya çıkması ile bu ürünlerimizde izlenebilirlik kapsamını genişletme adına çalışmalarımızı daha da hızlandırdık ve bugün itibarıyla deniz balıklarında 100’e yakın bir izlenebilirlik sunuyoruz. Müşterilerimize balıkların ağdan sofraya uzanan hikâyesini  avlandığı denizden, avlanma tarihine ve tedarikçi bilgisine kadar sunarken analiz çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Balığın kaynağını bilerek ve güvenerek tüketmek isteyen herkesi Metro Türkiye’ye davet ediyoruz.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı