Yeni Nesil Web Site Monitörleme Servisi Sunan Peyk 100 Bin Dolar Tohum Yatırımı Aldı

Albaraka Türk iştiraki Albaraka Portöy Yönetimi’nin (APY) kurucuları arasında olduğu Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Yeni Nesil Web Site Monitörleme Servisi Sunan Peyk’e 100 Bin Dolar yatırımda bulundu.

  • 16 Aralık 2021
  • Yeni Nesil Web Site Monitörleme Servisi Sunan Peyk 100 Bin Dolar Tohum Yatırımı Aldı için yorumlar kapalı
  • 384 kez görüntülendi.
Yeni Nesil Web Site Monitörleme Servisi Sunan Peyk 100 Bin Dolar Tohum Yatırımı Aldı

Albaraka Türk iştiraki Albaraka Portöy Yönetimi’nin (APY) kurucuları arasında olduğu Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Yeni Nesil Web Site Monitörleme Servisi Sunan Peyk’e 100 Bin Dolar yatırımda bulundu. 

 

 

 Albaraka Türk, Vakıf Katılım ve Bilişim Vadisi’nin kurucuları arasında olduğu Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Yeni nesil web site monitörleme servisi sunan Peyk’e 100 bin Dolar yatırım yaptı. 

Gais Security bünyesinde geliştirilen ve geçtiğimiz aylarda Osman Doğan, Can Umay ve Burak Dönmez tarafından şirketleştirilen Peyk’in aldığı bu tohum yatırımı Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 5. Yatırımı oldu. Yeni nesil monitörleme üzerine ürün ailesi üretmeyi hedefleyen Peyk, geliştirmiş olduğu web sitesi monitörleme servisi ile sadece birkaç adımda hem işletmeler hem de bireysel kullanıcılar için çözümler sunuyor. 

 

15’ten fazla modülüyle yeni nesil monitörleme deneyimi

Web sitelerinde yer alan uygunsuz içeriklerin tespitinden, kaynak kod değişikliklerinin takibine, web sitesinde kullanılan teknolojilerde yer alan güvenlik açıklarından, ürün fiyat değişikliklerinin tespitine kadar çok geniş bir skalada, 15’ten fazla modülüyle Peyk kullanıcılarına yeni nesil monitörleme deneyimi yaşatmayı planlıyor. Bu sayede Peyk, geleneksel monitörleme ürünlerinin kontrol ettiği erişilebilirlik durumunun dışında içeriklerde yaşanan değişiklikleri de tespit edebiliyor.

Kullanıcı dostu ara yüzüyle daha önce monitörleme servisi kullanmamış olan kullanıcıların bile çok kısa sürede adapte olup, monitörleme süreçlerini başlatmasını mümkün kılan Peyk, ayrıca içerisinde bulundurduğu korelasyon motoru sayesinde profesyonel kullanıcıların ön tanımlı kuralları kullanarak milyonlarca yeni kural oluşturabilecekleri esnek ve benzersiz bir ortam sağlıyor. Peyk yakın tarihte devreye almayı planladığı Slack, Teams ve Telegram entegrasyonlarıyla ile birlikte kullanıcıların monitörleme süreçlerini kullanmış oldukları iletişim uygulamasından çıkmadan yönetebilmesini hedefliyor. 

Şu anda açık betada bulunan Peyk’i kullanarak web sitelerini takip etmek için buraya tıklayarak ücretsiz takibe başlayabilirsiniz.

 

Ekosistemi büyütmeye devam ediyoruz

Kurucuları arasında yer aldıkları Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 5. Yatırımını Peyk’e yaptığına dikkat çeken Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer, “Şu ana kadar birçok yenilikçi start up’a yatırım yapılıyor olmasını ekosistemin gelişimi açısından son derece önemli buluyorum. Bu yatırımla birlikte start up’ların büyümesi ve gelişmesi için böyle çok paydaşlı yapıların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve inanıyorum ki hep birlikte daha katma değerli ve yenilikçi yatırımlarla ekosistemi büyütmeye devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı