Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 bilim fuarı başladı

Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 bilim fuarı gerçekleştirildi.

  • 14 Aralık 2021
  • Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 bilim fuarı başladı için yorumlar kapalı
  • 430 kez görüntülendi.
Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 bilim fuarı başladı

Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 bilim fuarı gerçekleştirildi.

Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen fuara 22.Dönem Bursa Milletvekili Faruk AMBARCIOĞLU, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi YILDIZ, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuat GÖLBAŞI, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEVİNÇ, DAĞDER Genel Başkanı Yaşar TÜRK, okul öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda konuk katıldı.

Bilim fuarı açılışında konuşma yapan Okul Müdürü Ömer YILMAZ, “Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Genel Müdürlüğümüzün misyonu çerçevesinde; ekonomik ve sosyal sektörün işgücü taleplerini karşılamak öğrencilerimizi meslek sahibi yapmak, ulusal standartlara uygun mesleki yeterliliğe sahip iş gücü yetiştirmek için çalışmaktayız ve çalışmaya devam edeceğiz. En temel esasımızdan biri de mesleki yeterliliği ile kabul görecek gençlerimizi, milli, manevi ve mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci üretken bir insan olarak yetiştirmektir. Bugün açılışını yapacağımız şenliğimiz de bu çalışmalarımızın eseridir”  dedi.

YILMAZ, “Bilim fuarımız da Finansal Okuryazarlık, Robotik Kodlama, Dijital Dönüşüm, Siber Güvenlik, Ekolojik Denge gibi birçok alandan 25 proje yer almıştır. 25 proje de 21 öğretmen ve 84 öğrencimiz görev almıştır. Ayrıca etkinliğimizde çeşitli destekleriyle fuarımız da bulunan Bursa Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YILMEK) Yunus Emre Gençlik Merkezi, Yıldırım Belediyesi Kültür Müdürlüğü, EKA kurs merkezi ve Uludağ Erbark firmasına teşekkür ediyorum” dedi.

Mesleki eğitimin önemini vurgulayan Bursa Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEVİNÇ, “ eğitim insan hayatında çok önemlidir, bu eğitim içerisinde mesleki eğitim ayrıca bir öneme sahip. Dolayısıyla bu mesleki eğitim içerisinde Yıldırım Mesleki Ve Teknik Anadolu lisesinin gayretlerini ayrıca taktir ediyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim ” dedi.  

Bursa Büyükşehir Başkanvekili Fethi YILDIZ, “Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur AKTAŞ’ın selamlarını sizlere iletiyorum. Uzun yıllar önce savaşlar süngünün ucunda derlerdi, artık sadece tek bir düğmeyle dünyaya hakim olabiliyorsunuz. Bir dönem firmaların argeleri vardı o argeler de bilim ve teknoloji ile ilgili çalışmalar yapılırdı. Yıllar geçtikçe teknoloji gençlerin odasına kaydı. Bilim ve Teknoloji ile ilgili böyle projelerin meslek liselerimizden gelecek yıllarda da artarak devam edeceğine inanıyorum. Bilim ve teknolojideki gelişmişlik ülkenin olmazsa olmazıdır, genç bir nüfusa sahibiz bu genç nüfusumuzu mutlaka bilim ve teknolojiye kaydırmak zorundayız. Bu yönde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim ”dedi.

Şehirleri inşa ederken  diğer yandan da bu şehirleri yaşatacak yeni nesilleri geleceğe hazırladıklarını ifade eden Yıldırım belediye başkanı Oktay YILMAZ, “Şehrin inşası kadar nesillerimizin de gelişmesini önemsiyoruz. Bunun içinde her hafta bir okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle geleceğe nasıl hazırlanırız bunun istişaresini yapıyoruz. Bugün de Yıldırım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sizlerle beraberiz. Ülkemizin kalkınmasında hep devlet yetkililerimiz katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerektiğini ifade ediliyor. Artık koca koca makinelere ihtiyaç kalmadı. Bilişim sektörü, savunma sanayisi başta olmak üzere bir çok alanda yapacağımız katma değeri yüksek gelişmelerle hem ülkemizi çok daha iyi bir noktaya getirmiş, hem de hayat standartımızı yükseltmiş olacağız. Artık Türkiye 2000 yıllarına göre bugün çok iyi bir noktada, ama yeterlimi elbet yeterli değil, sizin yapacağınız gelişmelerle katkılarla ülkemizi daha iyi bir noktaya taşımış olacaksınız. Biz bu enerjiyi bu gücü gençlerimizde görüyoruz. Sizlerin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini tercih etmesi diğer liselerimizden daha önemli olduğunu ifade etmeliyim. Çünkü sizler burada temel eğitim alırken aynı zamanda altın bilezik sahibi oluyorsunuz. Bu da gelecek dönemlerde sizler için büyük bir fayda sağlayacaktır. Bugün fuarda hazırlanmış olan projelerde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum ”Dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından fuar alanını gezen katılımcılar, 25 farklı proje hakkında bilgiler aldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı