YZB 2021, perakende dünyasının geleceğini tasarlamak için kapılarını aralayacak

Üreticiden tedarikçiye, perakendecilerden sektöre hizmet sunan firmalara kadar organize perakende sektöründe hizmet veren binlerce paydaşı bir araya getiren Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı ve Fuarı için geri sayım başladı.

  • 27 Ağustos 2021
  • YZB 2021, perakende dünyasının geleceğini tasarlamak için kapılarını aralayacak için yorumlar kapalı
  • 682 kez görüntülendi.
YZB 2021, perakende dünyasının geleceğini tasarlamak için kapılarını aralayacak

Üreticiden tedarikçiye, perakendecilerden sektöre hizmet sunan firmalara kadar organize perakende sektöründe hizmet veren binlerce paydaşı bir araya getiren Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı ve Fuarı için geri sayım başladı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından bu yıl 12’nci kez düzenlenecek olan YZB, “Gelecek” ana temasıyla 15-16 Eylül 2021 tarihlerinde kapılarını aralayacak. Organizasyon, yeni ürün, hizmet ve konuşmacılarıyla gıda ve perakende sektörünün geleceğine iki gün boyunca ışık tutacak.

Organize perakendenin en önemli halkası olan yerel zincir marketleri bir araya getirerek sektörü geliştiren Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB); koronavirüs pandemisi nedeniyle bir yıllık aranın ardından 15-16 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi‘nde düzenlenecek. TPF tarafından düzenlenen YZB 2021; organize gıda perakendesinin zincir market temsilcileri ile sektörün önde gelen ulusal ve çok uluslu markalarını 12’nci kez bir araya getirecek.

Organizatörlüğünü Focus Fuar ve Kongre Yönetimi’nin üstlendiği YZB 2021, bu yıl “Gelecek” teması ile kapılarını aralayacak. Tüketicilerinin her ihtiyacını gözeterek sektörün tüm oyuncularını bir araya getirecek organizasyonda, katılımcı ve sponsor firmalar, temsil ettiği 300’ün üzerinde markanın yeni ürün ve hizmetlerini tanıtacak.

2013 yılından itibaren perakende sektöründeki insan gücü, markalaşmanın faydaları, perakendende teknolojik dönüşüm, sektörde verimlilik ve çevrecilik gibi önemli konuların konuşulduğu YZB’de bu yıl da sektörün duayen isimleri sunumlarıyla gıda ve perakende sektörünün geleceğine ışık tutacak. Organizasyon süresince, sektörün dünü, bugünü ve geleceğine ilişkin tüm önemli konu başlıkları masaya yatırılacak.

“DOLU DOLU BİR İÇERİKLE KAPILARINI ARALAYACAK”

Bir yıllık aranın ardından YZB’nin 12’nci yılında dolu dolu bir içerikle kapılarını aralayacağını belirten Focus Fuar ve Kongre Yönetimi Genel Müdürü Özlem Adıgüzel; “Bu yılki YZB’yi İçişleri Bakanlığımız tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda, koronavirüs pandemisine yönelik üst düzey önlemlerle düzenleyeceğiz. Organizasyonda görevli tüm ekip sağlık taramasından geçecek, ortak kullanım alanları iki gün boyunca dezenfekte edilecek. Maske ve mesafe kuralları aksatılmayacak, uyarılarımız organizasyon sürecince devam edecek. Hijyenik ve güvenli bir ortam sunabilmek için tüm salonlar yüzde 25 kapasite ile faaliyet gösterecek şekilde dekore ediliyor. Organizasyon süresince içeri girişler ateş ölçümü ve HES kodu sorgulamasıyla gerçekleşecek. Henüz aşısını yaptıramayan katılımcı ve ziyaretçilerimizden organizasyon girişinde azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi talep edeceğiz” dedi. 

YZB’nin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2021’de de fuar ve kongre olmak üzere iki ayrı bölümde gerçekleşeceğini belirten Adıgüzel, “Bu yılki organizasyon için açık alana kurulacak sahneden de katılımcı ve ziyaretçilerimiz Haliç Salonu’ndaki oturumları takip edebilecek. Her yıl 8 bin sektör temsilcisini ağırlayan YZB’nin fuar alanında; market raflarında karşılaşacağımız yeni ürünleri, yeni nesil market sistemlerini, ekipmanları, güvenlik ve ödeme sistemlerini, teknolojileri, lojistik değişimlerini yakından takip etme fırsatı yakalayacağız. 2019 yılında 12 oturumda 25 konuşmacıyı ağırlayan YZB’ye, bu yıl da birbirinden değerli isimler konuşmacı olarak katılacak. Üretici, yerel zincir ve tüketici üçgeninin köprüsü YZB ile 2 gün boyunca sektördeki iş birlikleri güçlenecek” açıklamasını yaptı.

“GELECEĞİMİZİ TASARLAMAK İÇİN TÜM PAYDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ”

Koronavirüs pandemisiyle hem ekonomik hem de sosyal anlamda daha önce eşi benzeri görülmemiş bir sürecin yaşandığına dikkat çeken TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, “Geride bıraktığımız 18 aylık süreçte üretim, lojistik, satış süreçlerinde yeni bir dönem başladı, tüketici talepleri değişim gösterdi. Yerel zincirler olarak bu süreçte çalışanlarımız, üreticilerimiz, tedarikçilerimiz ve tüketicilerimiz için üst düzey önlemler alarak çalışmalarımızı sürdürdük. Sektördeki ağır rekabet koşullarına rağmen son 1 yılda Türkiye’nin dört bir yanındaki 8 bini aşkın hemşerimize daha iş imkanı sağladık. Sağlıklı ve güvenli bir alışveriş ortamı sunmak için üyelerimizin yüzde 50’si internet üzerinden satışa başladı, diğerleri ise e-ticaret siteleri üzerinden ya da dijital uygulamalar ile pandemi riskini en aza indirmek için adrese teslimat yaptı. E-Ticaretin yanı sıra kusursuz bir müşteri deneyimi sunmak için teknoloji, mobil uygulama, dijitalleşme alanında yatırımlar yaptık. YZB 2021’de gündeme gelecek konularla geleceğimizi şekillendirmek için yeni yatırım alanları belirleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Bu yılki YZB’de binlerce sektör paydaşı ile sektörün ihtiyaçlarını masaya yatıracaklarını belirten Ömer Düzgün şöyle konuştu; “Tüm paydaşımızla elimizdekileri daha iyi değerlendirmenin yollarını, ülkemize değer katmanın yeni yöntemlerini görüşeceğiz. Koronavirüs sürecinde yaşanan tüketici taleplerindeki değişimi, perakende sektörünün geleceğini, sektör liderleri, çalışanları ve tüketicileri bekleyen geleceği değerlendireceğiz. Gıda ve perakende sektöründeki yeni teknolojileri, dünyamızı tehdit eden başlıkları, gelecekte atmamız gereken adımları, beslenme alışkanlıklarımızdaki değişimin tarım ve gıdaya etkisine kadar olan süreci, sağlıklı bir gelecek için yapmamız gerekenler ile Türkiye ve dünya ekonomisinin geleceğine kadar birçok konuyu detaylandırarak sektör duayenleriyle birlikte kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Tüm paydaşlarımızı geleceğimizi şekillendirmek, ülkemize ve tüketicilerimize değer katmak için bekliyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı