Z kuşağı 33 trilyon dolara koşuyor

1997-2012 arasında doğanlardan oluşan Z kuşağı, 10 yıl sonra Y kuşağından daha fazla gelire sahip olacak.

  • 09 Eylül 2021
  • Z kuşağı 33 trilyon dolara koşuyor için yorumlar kapalı
  • 442 kez görüntülendi.
Z kuşağı 33 trilyon dolara koşuyor

1997-2012 arasında doğanlardan oluşan Z kuşağı, 10 yıl sonra Y kuşağından daha fazla gelire sahip olacak. Z kuşağının toplam geliri 2030 yılına kadar 33 trilyon dolara yükselecek. Z jenerasyonunun yüzde 52’si kendini finansal olarak bağımsız hissediyor ve alışverişi bir hobi gibi görüyor.

 

Bankacılık ve finans hizmetleri veren Bank of America'nın raporuna göre, Z kuşağının toplam geliri 2030 yılına kadar yaklaşık 5 kat artarak 33 trilyon dolara ulaşacak. Z jenerasyonunun harcama gücü artarken, pazarlama ve e-ticaret alanlarında daha fazla söz sahibi olmaları bekleniyor. Raporda Z kuşağının gelirinin 10 yıla kadar Y kuşağınınkini geçeceği belirtiliyor. 

Z hislerini Y mantığını dinliyor

Z kuşağını “spontane tüketiciler” olarak tanımlayan dijital performans ajansı EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül, “Alışverişlerde Y kuşağının aksine planlama yapma ihtiyacı duymayan Z kuşağı, harcamalarında daha esnek davranıyor. Pandeminin tüketici davranışlarında yarattığı değişim dijital pazarlama verilerinde açıkça görülüyor. Benzeri görülmemiş bu dönemi finansal açıdan verimli hale getirmek için şirketler dijital pazarlama verilerine her zamankinden daha fazla kanalize olmalı.” açıklamasında bulundu.

Z kuşağının yüzde 47’si mobilde

Emerging Communications şirketinin Çin pazarı üzerinde yaptığı araştırmada Z kuşağının alışverişi bir hobi ve eğlence biçimi olarak gördüğü belirtiliyor. Araştırma, Z kuşağının yüzde 52'sinin henüz iş gücüne girmemiş olsa da kendisini ebeveynlerinden finansal olarak bağımsız gördüğünü ortaya koyuyor. Z kuşağının yüzde 47'si hareket halindeyken ürün satın alıyor. Yüzde 21'i ise her gün çevrimiçi alışveriş yapıyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı