Çimsa, Yeni Yetenekler ile Sektörde Fark Yaratacak

Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa, “Future Shapers” Geleceğin Liderleri programı ile sektörde fark yaratmaya hazırlanıyor.

  • 04 Mart 2024
  • Çimsa, Yeni Yetenekler ile Sektörde Fark Yaratacak için yorumlar kapalı
  • 82 kez görüntülendi.
Çimsa, Yeni Yetenekler ile Sektörde Fark Yaratacak

Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa, “Future Shapers” Geleceğin Liderleri programı ile sektörde fark yaratmaya hazırlanıyor. Yeni Neslin Sabancısı Yetkinlik Modeli ve Design Thinking Methodolojisi ile gerçekleştirilen Ideathon Programı ile adayları detaylı bir değerlendirme sürecinden geçiren Çimsa, 2552 aday arasından 11 genç lider adayını bünyesine kazandırdı. 

Sabancı iştiraki Çimsa, 6 Ekim 2023 tarihinde başlattığı “Future Shapers” Geleceğin Liderleri Projesi kapsamında yürüttüğü başarılı Ideathon Programı ile genç yetenekleri bünyesine kazandırdı.

Çimsa; “Future Shapers” Geleceğin Liderleri programı ile aday seçme ve yerleştirme sürecinde Design Thinking Methodolojisi’ni benimseyerek, adayların yetkinliklerini daha yakından gözlemleme fırsatı buldu. İlk eleme sonucunda belirlenen 21 aday, Ideathon Programı’nda detaylı mülakat süreçlerini başarıyla geçerek önceden belirlenen konu üzerinde inovatif fikirlerini sundu.

Bu model sayesinde, sadece raporlara göre değil, katılımcıların davranışları, tutumları, potansiyelleri kurum kültürüne uyumları ve son olarak beceri ve yetkinliklerine yönelik kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. 1 gün boyunca gerçekleştirilen Ideathon Programı’nın sonunda 11 aday profesyonel hayata ilk defa Çimsa’da başlamaya hak kazandı.

Çimsa’nın geleceğe yönelik stratejileri doğrultusunda genç yeteneklere verdiği önem ve yatırımın bir göstergesi olan proje sonucunda seçilen 11 Genç Lider Adayı, Çimsa ofisinde gerçekleştirilen özel bir etkinlikle görevlerine resmi olarak başladı.

Kendisinin de genç yaşta yönetici adayı programı ile ilk kez Sabancı Topluluğu’nda işe başladığını belirten Çimsa CEO’su Umut Zenar; “İlk kez profesyonel hayata Çimsa’da başlayacak olmanız çok değerli. Ben de bir yönetici adayı programı ile başladığım Sabancı Topluluğu’ndaki yolculuğumda önce Akçansa sonra Çimsa CEO’su olarak görevime devam ediyorum. Potansiyelini kullanan pırıl pırıl gençler için Çimsa, yurt içinde ve yurt dışında birçok fırsat sunuyor.” dedi.

“Future Shapers” Geleceğin Liderleri Programı ile genç yeteneklere yönelik büyük bir adım attıklarını vurgulayan Çimsa İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Tuğba Çörtelekoğlu şunları söyledi:

“Çimsa olarak, sürdürülebilir büyüme hedeflerimize ulaşmak için genç yeteneklere yönelik programlar geliştirmeye devam ediyoruz. Yeni nesil mülakatlarla desteklenen bu programla birlikte, Yeni Neslin Sabancısı Yetkinlik Modeli ve Design Thinking Metodolojisi ile hayata geçirdiğimiz Ideathon Programı sayesinde adaylarımızın sadece bilgi ve becerilerini değil, aynı zamanda yaratıcılıklarını ve kurum kültürümüze uyumunu da değerlendirdik. Her bir adayın sunduğu inovatif fikirler ve potansiyel, bize geleceğin liderleri olabileceklerini gösterdi. 

6 ay sürecek kapsamlı oryantasyon eğitimi süreci, onların hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine katkı sağlayacak ve Çimsa’nın gelecekteki hedeflerine ulaşma yolunda güçlü bir temel oluşturacak. 

Bu genç yönetici adaylarının enerjisi, yenilikçi fikirleri ve liderlik potansiyelleri, şirketin büyüme ve başarı yolculuğunda önemli bir katkı sağlayacak.

11 genç yönetici adayımız Geleceğin Liderleri olarak, şirketimizin ileriye dönük stratejilerinde kilit bir rol oynayacak ve Çimsa’nın başarısını daha da ileriye taşıyacaklar.

Çimsa olarak gelecekte de hep birlikte benzer başarı hikayelerine imza atmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı