100. Yıl Cumhuriyet Konserleri büyük beğeni topladı

Beylikdüzü Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100.

  • 27 Ekim 2023
  • 100. Yıl Cumhuriyet Konserleri büyük beğeni topladı için yorumlar kapalı
  • 155 kez görüntülendi.
100. Yıl Cumhuriyet Konserleri büyük beğeni topladı

Beylikdüzü Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel düzenlediği etkinlikler kapsamındaki Cumhuriyet Konserleri serisi yoğun ilgi gördü. “Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır etkinliklerle bu kenti buluşturmaya devam edeceğiz” diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Biz bu ülkeyi var eden değerlerden, Cumhuriyetimizin değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ve izinde ilerlemeye devam edeceğiz. Yaşasın cumhuriyet. 100 yılımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel düzenlediği etkinlikler kapsamındaki Cumhuriyet Konserleri serisi yoğun ilgi gördü. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinliklerde ilk olarak, Cumhuriyet Resitaliyle piyanist Hakan Demir dinleyicilere unutulmaz bir klasik müzik ziyafeti sundu. BGSO Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen resitalde dinleyiciler yerli ve yabancı birçok kült eseri dinleme fırsatı buldu. İzmir Marşı ile büyük bir coşkuyla son bulan konserin dinleyicileri arasında yer alan Zehra Çalık, Demir’e teşekkür ederek günün anısına çiçek takdiminde bulundu. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Beylikdüzü Sahnesi’nde gerçekleşen Mustafa Özarslan ve Grup Çığ’ın Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası (BGSO) ve Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu (BÇGK) ile birlikte sahne aldığı ‘Aşık Veysel Türküleri’ konserine ise vatandaşların katılımı ve beğenisi oldukça yoğun oldu. Konserin başlamasıyla birlikte dinleyiciler Aşık Veysel türküleriyle müzik dolu bir gecenin tadını çıkardı. 2 saat süren etkinliğin ardından sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı.

 

“100 yılımız kutlu olsun”

Konsere olan ilgiden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır etkinliklerle kentimizi buluşturmaya devam edeceğiz. Biz bu ülkeyi var eden değerlerden, Cumhuriyetimizin değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ve izinde ilerlemeye devam edeceğiz. Yaşasın cumhuriyet. 100 yılımız kutlu olsun” diye konuştu.

Konserler serisinin üçüncü ve son gününde ise Beylikdüzü Türk Halk Müziği Topluluğu sahne alacak. 27 Ekim Cuma günü (bugün) saat 20.30’da başlayacak konser, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Beylikdüzü Sahnesi’nde gerçekleşecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı