11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

İstanbul’dan start alan ve Bursa’da devam eden TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor.

  • 17 Ağustos 2023
  • 11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor için yorumlar kapalı
  • 131 kez görüntülendi.
11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

İstanbul’dan start alan ve Bursa’da devam eden TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor. Her yıl nefes kesen bir rekabetinin yaşandığı organizasyon, Moda-Tirilye-Moda etaplarında 18-19-20 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Bu yıl 11’incisi düzenlenen TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı, 18 Ağustos akşamı İstanbul’dan Bursa’ya doğru esen rüzgârları arkasına alarak başlayacak. Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) tarafından, Eker Süt Ürünleri ana sponsorluğunda, Bursa Yelken Kulübü ve Moda Deniz Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen TAYK – Eker Olympos Regatta, Moda-Tirilye-Moda etaplarında yapılacak.

Moda Deniz Kulübü önünden 18 Ağustos Cuma günü saat 18.30’da verilecek start ile Marmara Denizi geçilerek Tirilye’de finiş yapacak olan TAYK-Eker Olympos Regatta, 19 Ağustos Cumartesi günü coğrafi güzellikleriyle bilinen Tirilye’deki koy yarışları ile devam edecek. 20 Ağustos Pazar günü Tirilye’den start verilecek yarış, Moda’da son bulacak.   

11. yıl heyecanının yaşandığı organizasyon; IRC0, IRC1, IRC2, IRC3 ve IRC4 sınıflarında düzenlenecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi kurumsal yelken takımlarından, yelken profesyonellerine ve spor kulüplerine kadar geniş bir yelpazede katılımın gerçekleşeceği TAYK – Eker Olympos Regatta, müthiş bir kupa mücadelesine sahne olacak. 

Adını, Bursa’nın simgesi Uludağ’ın antik çağlardaki “Mysia Olympos” isminden alan TAYK – Eker Olympos Regatta, yelken sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlama hedefiyle gerçekleştiriliyor. Üst düzey rekabetin yanı sıra, yarışan teknelerin seyir keyfi yüksek görüntüsüyle de beğeni toplayan TAYK-Eker Olympos Regatta, tarihi ve coğrafi güzelliklerle dolu rotasıyla Tirilye’nin tanımına da katkı sağlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı