26. uluslararası Ankara tiyatro festivali başlıyor

26.

  • 16 Kasım 2023
  • 26. uluslararası Ankara tiyatro festivali başlıyor için yorumlar kapalı
  • 141 kez görüntülendi.
26. uluslararası Ankara tiyatro festivali başlıyor

26. ULUSLARARASI ANKARA TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

 

Çankaya Belediyesinin her yıl destek verdiği Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 26’ıncı kez perde diyor. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında 26 oyun; 17-27 Kasım tarihleri arasında Başkentli tiyatroseverlerle buluşacak. 

Çankaya Belediyesi kültür ve sanat merkezleri, festival boyunca sahnelenecek oyunlara ev sahipliği yapacak.

 

Çankaya Belediyesi ve Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında ilk oyun, Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 26 yıldır “Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Sanat” anlayışıyla düzenlenen festivalde bu yıl 26 oyun izleyicilerin beğenisine sunulacak. 17 Kasım’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açılış töreniyle başlayacak festival, 27 Kasım’da sona erecek.

 

26 OYUN TİYATROSEVERLERLE BULUŞACAK

Tiyatro festivalinin açılışı Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nün oynayacağı “Gecenin Ardından” dans-müzik gösterisi ile gerçekleşecek. Törende onur ödülü ve emek ödülü de sahiplerine sunulacak. Festival Onur Ödülü tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’a, Emek Ödülü ise tiyatro sanatçısı Mehmet Ulusoy’a takdim edilecek. Uluslararası düzeyde gerçekleşen Ankara Tiyatro Festivali, dünyanın birçok ülkesinden katılan tiyatro toplulukları, üniversite tiyatro toplulukları, özel tiyatrolar, Belediye Şehir Tiyatroları ve amatör tiyatrolarla izleyicilere renkli bir seyir imkanı sunuyor.

 

17 Kasım 2023 tarihinde ‘Gecenin Ardından’, 19 Kasım 2023 tarihinde ‘Sabit Efendi Yahut Tuvalet Kağıdının Bilinmeyen Tarihçesi’ ve 26 Kasım 2023 tarihinde ‘Film Anlatıcısı Kız’ oyunları Çankaya Belediyesi destekleriyle ücretsiz olarak sahnelenecek. Ücretli oyunların biletleri www.biletinial.com uygulamasından satın alınırken ücretsiz etkinliklerin yer fişleri de aynı uygulama üzerinden etkinlik adıyla arama yapılarak temin edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı