Agrotech'ten halka arz sonrası büyük yatırım atağı

Agrotech’ten halka arz sonrası büyük yatırım atağı   Tarım ve yüksek teknoloji şirketi Agrotech, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği başarılı halka arzın ardından yatırım atağına geçti.

  • 11 Aralık 2023
  • Agrotech'ten halka arz sonrası büyük yatırım atağı için yorumlar kapalı
  • 106 kez görüntülendi.
Agrotech'ten halka arz sonrası büyük yatırım atağı

Agrotech’ten halka arz sonrası büyük yatırım atağı

 

Tarım ve yüksek teknoloji şirketi Agrotech, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği başarılı halka arzın ardından yatırım atağına geçti. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile Manisa’da yüksek teknoloji ile gübre üretimi yapan ve 60 bin ton/yıl üretim kapasitesi olan granül, sıvı, jel ve toz gübre üretim tesisini satın almak üzere görüşmelere başladığını duyurdu.

 

Birçok ülkede çok sayıda başarılı teknoloji projeleri geliştiren tarım ve yüksek teknoloji şirketi Agrotech, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği başarılı halka arzın ardından, büyük bir yatırıma imza atmaya hazırlanıyor. Şirket, Manisa’da gübre üretimi yapan ve 60 bin ton/yıl üretim kapasitesi olan granül, sıvı, jel ve toz gübre üretim tesisini satın almak üzere görüşmelere başladığını KAP’a yaptığı açıklamayla duyurdu.  

 

Sektörde tedarikçi olarak da önemli konumda olan gübre üretim tesisinin %70’inin satın alınmasıyla birlikte, Agrotech uluslararası organik gübre üretim sertifikasına ve 80’in üzerinde gübre lisansına sahip olacak.

 

“Çiftçilerimiz düşük fiyata kaliteli ve yerli gübreye kavuşacak”

 

Bu satın alma ile birlikte kendi tarlalarının girdi arz güvenliğini de sağlayacak olduklarını söyleyen Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, “Devam eden yatırımlarımız ve başarılı çalışmalarımız ile ülkemiz dışında da önemli bir aktör haline gelerek dünyada söz sahibi şirketlerden biri olmayı hedefliyoruz. Faaliyetlerimizi, tüm tarım bileşenlerini 360 derece bir araya getirerek dışa bağımlılığı sıfıra indirme odaklı iş modelimiz çerçevesinde, ülkemiz için büyük öneme sahip gübre sektörüne genişletmeye hazırlanıyoruz. Bu sayede ekosistemimizdeki tüm üreticilerin girdi maliyetlerini önemli ölçüde düşürmeyi de hedefliyoruz; bu stratejik hamle sayesinde çiftçilerimiz, düşük fiyata hem kaliteli hem de yerli gübreye kavuşacak” dedi.

 

“Yüksek teknolojimizi tarıma entegre ediyoruz”

 

200 bin metrekaresi kapalı sera olmak üzere yaklaşık 3 milyon metrekare olan bahçelerinde elma, armut, kiraz ve ceviz ürettiklerini; Burhaniye’deki seralarında   topraksız tarım yöntemiyle domates yetiştirdiklerini anlatan Hümeyra Keskin, Agrotech bünyesindeki güçlü yazılım departmanı ile eğitim, sağlık ve güvenlik alanlarında geliştirdikleri yüksek teknolojiyi tarıma entegre etmeyi hedeflediklerini; böylece, suyun ve toprağın daha verimli kullanılacağı, yeraltı sularının korunacağı, çiftçinin daha iyi gelir elde edeceği sürdürülebilir tarım uygulamalarını hayata geçireceklerini söyledi. Hümeyra Keskin, ayrıca hisselerinin %70’ini satın almak için ön görüşmelerde bulunduklarını firmanın granül, sıvı, jel ve toz gübre üretim faaliyetinde bulunduğunu ve yıllık ve 60 bin ton üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

 

Kasım ayında başarılı bir halka arzla hisselerinin %25’ini halka açan Agrotech’in, Manisa’daki gübre üretim tesisinin satın alınması yönündeki girişimleri, şirketin halka arzdan hemen sonra gerçekleştirmeyi planladığı önemli yatırımlardan biri oluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı