Akbank sanat felsefe seminerleri başlıyor

  AKBANK SANAT FELSEFE SEMİNERLERİ BAŞLIYOR Serinin Bu Yılki Teması 21.

  • 21 Kasım 2023
  • Akbank sanat felsefe seminerleri başlıyor için yorumlar kapalı
  • 123 kez görüntülendi.
Akbank sanat felsefe seminerleri başlıyor

 

AKBANK SANAT FELSEFE SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

Serinin Bu Yılki Teması 21. Yüzyıl Felsefe Sorunları 

 

Düşünsel keşiflerin kapılarını aralayan Akbank Sanat Felsefe Seminerleri,

güncel ve gelecekle ilgili felsefe sorunlarının irdelendiği yeni sezon programıyla

23 Kasım Perşembe günü Akbank Sanat’ta başlıyor.

 

Seminer dizisinin “Çağı Adlandırmak: “Antroposen”den “Kapitalosen”e Çevre Felsefesi” konulu ilk söyleyişi, Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güncel Önkal’ın konukluğunda Prof. Dr. Emre Şan moderatörlüğünde 23 Kasım Perşembe günü saat 18:30’da gerçekleşecek. Gezegenin yıkım senaryolarının tartışıldığı bugünlerde, “Kapitalosen eleştiri küresel siyaseti şekillendirebilir mi? Bireyler, toplumlar ve kurumlar üzerinde antroposen etki nasıl farklılaşmaktadır?” sorularının sorulduğu söyleyişi ile Antroposen/Kapitalosen döneme tüm çıplaklığıyla tanıklık edilecek.

Felsefe Seminerleri’nin bu sezon için tüm programı ise şöyle;

 

  • 14 Aralık 2023|18:30

Ortaklığın Patolojisi

 

  • 18 Ocak 2024|18:30

Heidegger ve Düşünmenin Krizi

 

  • 22 Şubat 2024|18:30

Etkileşimcilik (Interactivism): Hareketi Temel Alan Bir Zihin Teorisi

 

  • 22 Mart 2024|18:30

Kimlik Çıkmazı: Kimlik Sorununa Fenomenolojik Bir Bakış

 

  • 25 Nisan 2024|18:30

Tanınma Krizi: Duygusal Kapitalizmin Patolojileri

 

  • 16 Mayıs 2024|18:30

Teknoloji Felsefesi Sorunları: İnsan ve Makine Etkileşimi

 

Detaylı bilgi ve kayıt için akbanksanat.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Akbank Sanat: www.akbanksanat.com

Facebook: http://www.facebook.com/akbanksanat

Instagram: http://instagram.com/akbanksanat

Twitter:   https://twitter.com/akbanksanat

Vimeo: http://vimeo.com/akbanksanat

YouTube: http://www.youtube.com/user/akbanksanat

 

 

 

AKBANK SANAT 30 YAŞINDA

Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini desteklerken, her yaştan sanatseverlerle kurduğu güçlü bağ ile çalışmalarına devam eden Akbank Sanat; yerel ve evrensel mirasın korunarak kuşaklara aktarılması hedefiyle 30’uncu yılını kutluyor. Akbank Sanat’ın farklı disiplinleri bir araya getiren çağdaş ve enerjik yapısı sanat ekosisteminde yeni filizlerin beslenmesine olanak sağlarken büyüyüp olgunlaşanları da kapsıyor. ‘Değişimin hiç bitmediği yer’ olma misyonuyla yılda 1000’e yaklaşan etkinlikle sergilerden çağdaş dans gösterilerine, caz konserlerinden seminerlere, söyleşilerden çocuk atölyelerine, film gösterimlerinden çocuk tiyatro gösterilerine uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 33’üncü yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali ve 19’uncu yaşını kutlayan Akbank Kısa Film Festivali; her yıl sadece İstanbul’da değil, üniversite kampüslerine yayılan etkinlikleriyle tüm Türkiye’deki gençlerle bir araya geliyor. Sanatseverleri yıl boyunca dört sergiyle buluşturan Akbank Sanat, ‘Kampüste Dijital Sanat’ projesi ile özel bir dijital sanat sergisi ve yan etkinliklerini de yine kampüslere taşıyor. 

 

Güncel Önkal

Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı ve İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (MÜTAM) Müdürüdür. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi’nde “Thoreau’nun Doğal Yaşam ve Başkaldırı Felsefesi” başlıklı tez çalışmasıyla tamamladı. Doktora derecesini ise  doğal teolojinin Darvinci eleştirisi üzerine hazırladığı teziyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden almıştır. Slovakya Bilimler Akademisi destekli “Antroposen Çağında Ortak Eylem İçin Çevre Etiğini Yeniden Düşünmek” başlıklı araştırma projesi kapsamında  Bratislava Felsefe Enstitüsü Çevre Felsefesi Bölümünde çalışmalarını sürdürmüştür. 21.yüzyıl felsefesi, çevre etiği ve kültür felsefesi üzerine odaklanan Önkal,   yakında yayımlanacak olan Ekoparadigma: Dünden Bugüne Eleştirel Çevrecilik, Yeşil Politika ve Post-Denge Teorisi başlıklı kitabın da yazarıdır.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı