Akbank'ın Ana Sermaye Tahvil İhracına Yurt Dışından Rekor Talep

Akbank, Türkiye’nin ilk defa tamamı yurt dışı yerleşik nitelikli yatırımcılar tarafından satın alınan Basel III uyumlu ilave ana sermaye tahvil ihracını gerçekleştirdi.

  • 08 Mart 2024
  • Akbank'ın Ana Sermaye Tahvil İhracına Yurt Dışından Rekor Talep için yorumlar kapalı
  • 111 kez görüntülendi.
Akbank'ın Ana Sermaye Tahvil İhracına Yurt Dışından Rekor Talep

Akbank, Türkiye’nin ilk defa tamamı yurt dışı yerleşik nitelikli yatırımcılar tarafından satın alınan Basel III uyumlu ilave ana sermaye tahvil ihracını gerçekleştirdi. Vadesiz ve 5. yıldan sonra erken itfa opsiyonuna sahip, 600 milyon ABD doları tutarındaki işlemin kupon oranı %9,37 olarak belirlendi. İhraca yurt dışında yaklaşık 200 yatırımcıdan 3.7 milyar ABD doları tutarında talep geldi.

Tahvil ihracına ilişkin yaptığı açıklamada Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı: “Akbank olarak uluslararası piyasalarda edindiğimiz saygınlığımız ve yarattığımız güvenle başarılı ve öncü bir işleme daha imza atmaktan gurur duyuyoruz. Tahvil ihracımıza gösterilen ilginin ülkemizin ekonomi yönetimine ve bankacılık sektörüne olan güveni de gösterdiğine inanıyoruz” dedi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, “Akbank olarak mevcut sermaye yeterlilik oranımızla Türkiye’nin en güçlü bankalarından biri konumundayız. Söz konusu ihraç da tamamlandığında, uluslararası standartlarda yüksek olan mevcut sermaye yeterlilik oranımıza yaklaşık %1,3 seviyesinde olumlu etki yaratmasını bekliyoruz” dedi.

Gür açıklamalarına şöyle devam etti: “Amerika, Avrupa, Asya ve Orta Doğu olmak üzere farklı bölgelerden geniş bir yatırımcı grubuna Türkiye’nin yüksek ekonomik potansiyelini, Türk bankacılık sektörünü ve Akbank’ın sağlam bilançosunu anlattık. Güçlü sermayemiz ve büyüme potansiyelimiz sayesinde ihracımıza uluslararası yatırım fonlarını ve özel bankaları içeren da yaklaşık 200 yatırımcı ilgi gösterdi. İlave ana sermaye tahvil ihracımıza 3.7 milyar ABD doları talep geldi. 600 milyon ABD doları tutarlı ihracımız yatırımcıların yoğun ilgisi sayesinde yüzde %9,37 kupon oranıyla sonuçlandı. 2024 yılında Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Asya bölgesinde ihraç edilen ilk ilave ana sermaye tahvil ihracı olma özelliğini taşıyan ihracımız Türkiye’de şimdiye kadar ana sermaye işlemine ödenen en düşük primle ihraç edilmiştir” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı