Antalya Büyükşehir, JOTA-JOTI Jamboree etkinliğine ev sahipliği yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi unutulmaz bir JOTA-JOTI Jamboree etkinliğine ev sahipliği yaptı.

  • 22 Ekim 2023
  • Antalya Büyükşehir, JOTA-JOTI Jamboree etkinliğine ev sahipliği yaptı için yorumlar kapalı
  • 143 kez görüntülendi.
Antalya Büyükşehir, JOTA-JOTI Jamboree etkinliğine ev sahipliği yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi unutulmaz bir JOTA-JOTI Jamboree etkinliğine ev sahipliği yaptı. Büyükşehir İzcileri ve Antalya’da faaliyet gösteren 5 izci kulübünün de katılımıyla gerçekleşen etkinlik, gençler arasında dostluk ve küresel vatandaşlık duygularını pekiştirdi.

Dostluğu ve küresel vatandaşlığı teşvik eden dünyanın en büyük dijital ve radyo izci etkinliği olan JOTA-JOTI Jamboree, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezinde düzenlendi. Etkinliğe başta büyükşehri belediyesi izcileri olmak üzere Antalya’da faaliyet gösteren izci kulüpleri katıldı. Çevrimiçi ve kablosuz olarak gerçekleştirilen dünyanın en büyük dijital izci etkinliğinde izciler 2 milyondan fazla izci dostlarıyla Gençlik kampı merkezinden kendi telsiz kodlarıyla çağrıda bulunarak iletişim kurdu.

 

3 AYRI ETKİNLİGİ BİRDEN YAPIYORUZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hayat Ekici Gürkan, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün burada 3 etkinliğimiz var. Birincisi Cumhuriyet İzci Kampı. Büyükşehir İzcilerimiz kamptalar. İkincisi Antalya’da başlattığımız izcilik programının 3. dönemi ve yeni izcilerimizin yemin törenlerini gerçekleştiriyoruz. Üçüncüsü ise JOTA-JOTI etkinliği. Bu etkinlikle çocuklarımıza gençlerimize beceriler kazandırmayı ve barışın, dostluğun, sevginin, saygının ve hoşgörünün önemini vurgulamayı amaçlıyoruz” dedi.

 

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Türkiye İzcilik Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Adem Aydın, etkinliğin kapsamı hakkında şu bilgileri verdi: “Bugün Türkiye İzcilik Federasyonu ve Dünya İzcilik Federasyonu’nun organize ettiği JOTA-JOTI etkinliğini, Antalya’da bulunan 5 izci kulübümüzle gerçekleştiriyoruz. Dünya genelindeki izciler telsiz ve internet üzerinden iletişim kuruyorlar. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in desteği büyük önem taşıyor.”

 

DÜNYA İZCİLERİYLE İLETİŞİM KURDUK

Büyükşehir Belediyesi izcilerinden Aybüke Yerdelen, JOTA-JOTI etkinliği kapsamında diğer izcilerle telsiz üzerinden iletişim kurduklarını ve bu deneyimlerini paylaştıklarını söyledi. Yerdelen, “Bugün eğitim merkezimizde yılda bir kez gerçekleşen 2023 JOTA-JOTI faaliyetini yapıyoruz. Bu, Türkiye’de ve dünyada bulunan diğer izcilerle iletişime geçtiğimiz çok güzel bir etkinlik. Telsizlerle her izciye ait olan kodlarla izci arkadaşlarımızla bağlantı sağladık. Aksaray’dan Tuana Bozkurt isimli bir arkadaşımızla karşılıklı olarak faaliyetlerimizden bahsettik” dedi.

 

ETKİNLİKLER BİZİ SOSYALLEŞTİRİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi izcisi Emircan Teker ise kampın atmosferi hakkında, “21 Ekim 2023’te JOTA-JOTI etkinliği için buradayız. Çadır kurduk, masa tenisi etkinliğimiz var ve JOTA-JOTI etkinliğimize de katılıyoruz. Antep’ten 69 kodlu bir izciyle iletişime geçtik, onun obası hakkında bilgi aldık. Bu etkinlikler bizleri daha sosyal kişiler yapıyor” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı