Avrasya Sirki Lüleburgaz'da! “3 ay boyunca haftanın 6 günü sirk sanatları vatandaşla buluşacak!"

Sirk sanatçılarından nefes kesen gösteriler! Türkiye’de imar planlarında sirk alanına sahip tek belediye ünvanına sahip Lüleburgaz Belediyesinin hayata geçirdiği Sirk Sanatları Akademisi muhteşem bir gösteriyle açıldı.

  • 09 Ağustos 2023
  • Avrasya Sirki Lüleburgaz'da! “3 ay boyunca haftanın 6 günü sirk sanatları vatandaşla buluşacak!" için yorumlar kapalı
  • 172 kez görüntülendi.
Avrasya Sirki Lüleburgaz'da! “3 ay boyunca haftanın 6 günü sirk sanatları vatandaşla buluşacak!"

Sirk sanatçılarından nefes kesen gösteriler!

Türkiye’de imar planlarında sirk alanına sahip tek belediye ünvanına sahip Lüleburgaz Belediyesinin hayata geçirdiği Sirk Sanatları Akademisi muhteşem bir gösteriyle açıldı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’nin de vatandaşlarla birlikte izlediği sirk sanatı nefesleri kesti. Gecenin sonunda konuşan Başkan Gerenli, sirkin 3 ay boyunca Gençlik Parkı’nda vatandaşlarla buluşacağını söyledi.

Lüleburgaz Belediyesinin “Her şey çocuklar için! Sirk Sanatları Akademisi” projesi doğrultusunda Lüleburgaz’da vatandaşlarla buluşturduğu sirk sanatları ilk gününde vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Gençlik Parkı’ndaki sirk alanında faaliyete başlayan Sirk Sanatları Akademisi gündüz 7-16 yaş aralığındaki çocuklara yatkın oldukları alanlarda atölye çalışmaları gerçekleştirirken akşam da sirk gösterisiyle buluşmaya başladı. Bu doğrultuda hayata geçirilen Avrasya Sirki’nde dünyanın pek çok yerinde sahne almış sirk sanatçıları Lüleburgazlılarla buluştu.

Sirk çadırında yer kalmadı!

Cambazhane, illüzyon, jonglör gibi sirk sanatının çok sayıda vazgeçilmezlerinin yer aldığı sirkin biletleri ilk günde tükenirken 300 kişilik sirk çadırında yer kalmadı. İzleyiciler arasında Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de yer aldı. Nefes kesen gösterileri vatandaşlar soluksuz bir şekilde izledi.

90 gün boyunca sahnelenecek!

Büyük bir eğlenceye sahne olan gecenin sonuna konuşan Başkan Gerenli, sirkin yaklaşık 3 ay süreceğini söyledi. Başkan Gerenli, “Gençlik Parkı’nda hizmete sunduğumuz Sirk Sanatları Akademisi’nde sanatçılarımızın muhteşem gösterilerini komşularımızla birlikte izledik. Türk toplumunun geleneksel sanatları arasında yer alan sirk gösterisi yaklaşık 3 ay boyunca Pazartesi hariç her gün Gençlik Parkı’nda sizlerle buluşacak” dedi. Tüm bunlarla birlikte Başkan Gerenli, Türk toplumunun geleneksel sanatlarından olan sirk sanatını geleceğe aktarmak için çalışmalarının süreceğinin altını çizdi.

Haftanın 6 günü atölye

Ayrıca Sirk Sanatları Akademisinde Pazartesi günleri hariç her gün 09.30-12.30, 16.30-19.30 saatleri arasında ücretsiz deneysel atölyeler olacak. Atölye çalışmaları Gençlik Parkı’na kurulan sirk çadırı ve park içindeki açık doğal alanlarda yapılacak. Bu projenin en önemli çıktılarından biri de istihdam olacak. Sirk Sanatları Akademisi sayesinde yetenekli çocuklarımıza istihdam yaratılmış olunacak.

Biletler Gençlik Parkı’nda!

Öte yandan Pazartesi günü hariç her akşam sahnelenecek gösteriyi izlemek isteyen vatandaşlar Gençlik Parkı’nda yer alan bilet satış noktasından biletleri temin edebilir. Bilet ücretleri ise herkesin sirk sanatına ulaşabilir olması adına belediye meclisi kararıyla öğrenci 20, yetişkin 40 TL olarak belirlendi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı