Aygaz, W-Energy for Equality ile “Kurumsal Girişimcilik Ödülleri"nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandı

Aygaz’ın teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğini sağlamayı amaçlayan W-Energy for Equality programı, Girişimci Kurumlar Platformu ve Özyeğin Üniversitesi tarafından bu yıl 5’inci defa verilen “Kurumsal Girişimcilik Ödülleri”nde, Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

  • 18 Aralık 2023
  • Aygaz, W-Energy for Equality ile “Kurumsal Girişimcilik Ödülleri"nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandı için yorumlar kapalı
  • 96 kez görüntülendi.
Aygaz, W-Energy for Equality ile “Kurumsal Girişimcilik Ödülleri"nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandı

Aygaz’ın teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğini sağlamayı amaçlayan W-Energy for Equality programı, Girişimci Kurumlar Platformu ve Özyeğin Üniversitesi tarafından bu yıl 5’inci defa verilen “Kurumsal Girişimcilik Ödülleri”nde, Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 

 Aygaz’ın toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların güçlendirilmesi için yürüttüğü W-Energy for Equality projesi ile toplamda 100 bin kız çocuğu ve kadına ulaşılması hedefleniyor.

  Aygaz’ın, teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğini sağlama, Türkiye’nin sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmasına katkıda bulunma hedefiyle hayata geçirdiği “W-Energy for Equality” programı, Kurumsal Girişimcilik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nü aldı.  

Aygaz’ın yürüttüğü W-Energy for Equality projesi, Koç Topluluğu’nun, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu kapsamında başlattığı teknoloji ve inovasyonda eşitlik seferberliğini destekleyen önemli bir adım. ‘Enerjimiz senin için, enerjimiz gelecek için’ mottosuyla başlatılan W-Energy For Equality programında Aygaz’ın 7’den 70’e hizmet veren bir marka olması gözetilerek farklı jenerasyonlardan hedef kitlelere yönelik projeler yer alıyor.  

 Dört adımdan oluşan W-Energy for Equality ile 100 bin kız çocuğu ve kadına ulaşılacak

Aygaz; W-Energy For Kids, W-Energy For Technology, W-Energy For Innovation ve W-Energy For Future olmak üzere dört adımdan oluşan programla toplamda 100 bin kız çocuğu ve kadına ulaşmayı hedefliyor. 

Program gençlere sertifikalı teknoloji, temel ve ileri seviye girişimcilik eğitimleri gibi günümüzün artık temel ihtiyaçlarından olan birçok yetkinliği sunuyor. Bu eğitimler hackathon ve Aygazlı yöneticilerin mentorluk seanslarıyla da destekleniyor. 

Eğitim programlarının Learneco partnerliğinde gerçekleştirilen W-Energy For Innovation ve W-Energy For Future adımları kapsamında, programların başlangıç tarihi olan Temmuz 2022’den itibaren 174 üniversiteden başvuru alındı. 17 binin üstünde genç kadın yeteneğe eğitim desteği ve girişimcilik yolculuklarında gelişim imkânı sunuldu. Learneco partnerliğinde gerçekleştirilen W-energy For Future programı ile teknoloji ve inovasyon sektöründe kariyerine devam eden kadınlar mentor olarak yetiştirilerek, ülkenin pek çok yerinden liseli kız öğrenciye kariyer yolculuklarında mentorluk desteği sağlanıyor. Bu zamana kadar W-energy For Future programı ile 300+ mentor yetiştirildi, 3500+ liseli kız öğrenciye mentorluk desteği sunuldu. Bugüne kadar 39 binden fazla kadının ücretsiz eğitim ve bootcamp’lerden faydalandığı W-Energy For Technology programında ise 3 yılda 80 bin kadının bu konularda eğitilmesi ve dijital farkındalığının artırılması hedefleniyor. Çocuklara yönelik düzenlenen W-Energy for Kids ise Suna’nın Kızları ile birlikte hayata geçiriliyor. Şehir Dedektifi tarafından hazırlanan eğitim içeriği Rahmi M. Koç Müzesi iş birliğiyle uygulanıyor. ‘Bil Bakalım?’ adlı interaktif içerikte bilmeceler üzerinden çocuklara kadın mucitlerin icatları anlatılarak çocukların zihnindeki olası kalıp yargıların yıkılması amaçlanıyor. 

Aygaz, W-Energy for Equality ile gelecekte de kız çocuklarına ve kadınlara yönelik projeleri sayesinde teknoloji ve inovasyonda kadınların yeteneklerini geliştirmeye ve onları güçlendirmeye devam edecek. Bununla birlikte W-Energy For Equality inovasyon ve girişimcilik ekosistemine de binlerce güçlü kadın yetiştirmeye ve ekosistemi de güçlendirmeyi sürdürecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı