Başkan Altay: “28 İlçemizdeki Yaz Spor Okullarına Katılan Öğrencilerimize Başarılar Diliyorum"

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez dışındaki 28 ilçede 6-16 yaş arası öğrencilerin yaz tatilini spor yaparak geçirmesi için düzenlenen Yaz Spor Okulları, 26 branşta yaklaşık 8 bin öğrenciyle başladı.

  • 17 Temmuz 2023
  • Başkan Altay: “28 İlçemizdeki Yaz Spor Okullarına Katılan Öğrencilerimize Başarılar Diliyorum" için yorumlar kapalı
  • 143 kez görüntülendi.
Başkan Altay: “28 İlçemizdeki Yaz Spor Okullarına Katılan Öğrencilerimize Başarılar Diliyorum"

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez dışındaki 28 ilçede 6-16 yaş arası öğrencilerin yaz tatilini spor yaparak geçirmesi için düzenlenen Yaz Spor Okulları, 26 branşta yaklaşık 8 bin öğrenciyle başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Amacımız çocuklarımızın yaz tatilini hem eğlenceli hale getirmek hem de spor yapmalarını sağlayarak sağlıklı ve zinde bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Yaz Spor Okulu eğitimlerimize katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği Yaz Spor Okulları eğitimlerine başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak merkez dışındaki 28 ilçede 6-16 yaş aralığındaki çocukların ve gençlerin yaz tatilini en verimli şekilde geçirmesi için başlattıkları yaz spor okullarının ilgi görmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konya’nın bir spor şehri olduğunu ve 2023 Dünya Spor Başkenti unvanı alarak bunun tescillendiğini kaydeden Başkan Altay, “Yarınlarımızın teminatı yavrularımızın tatil döneminde sporla iç içe olması noktasında ilçelerde açtığımız Yaz Spor Okulları büyük bir coşkuyla başladı. Amacımız çocuklarımızın yaz tatilini hem eğlenceli hale getirmek hem de spor yapmalarını sağlayarak sağlıklı ve zinde bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Ayrıca çocuklarımızın sporu hayatlarının bir parçası haline getirmesi noktasında spor okullarımız çok önemli bir misyonu da yerine getirmiş oluyor. Yaz Spor Okulu eğitimlerine katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

YAKLAŞIK 8 BİN ÖĞRENCİ, 26 BRANŞ

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve ilçe belediyeleriyle birlikte merkez dışındaki 28 ilçede 6-16 yaş aralığındaki öğrenciler için düzenlenen yaz spor okulları yaklaşık 8 bin öğrenciyle eğitimlerine başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları 40 spor tesisinde, alanında uzman 140 spor eğitmeniyle; futbol, basketbol, badminton, hentbol, satranç, taekwondo, yüzme, kick boks, masa tenisi, okçuluk, voleybol, wushu, jimnastik, futsal, oryantiring, kort tenisi, dart, boks, halk oyunları, halter, kano, güreş, karate, bocce, judo, muaythai olmak üzere 26 branşta hizmet veriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı