BBC First Draması Time, İkinci Sezonuyla Ekranlara Geri Dönüyor

İlk sezonuyla izleyicilerin gönlünde taht kuran Time, üç kadın mahkumun dokunaklı yaşamını anlattığı ve başrollerini Bella Ramsey, Jodie Whittaker ve Tamara Lawrance’ın paylaştığı ikinci sezonuyla 30 Nisan Salı günü saat 21.

  • 14 Mart 2024
  • BBC First Draması Time, İkinci Sezonuyla Ekranlara Geri Dönüyor için yorumlar kapalı
  • 87 kez görüntülendi.
BBC First Draması Time, İkinci Sezonuyla Ekranlara Geri Dönüyor

İlk sezonuyla izleyicilerin gönlünde taht kuran Time, üç kadın mahkumun dokunaklı yaşamını anlattığı ve başrollerini Bella Ramsey, Jodie Whittaker ve Tamara Lawrance’ın paylaştığı ikinci sezonuyla 30 Nisan Salı günü saat 21.00’de BBC First ekranlarına geliyor. 

Sean Bean ve Stephen Graham’ın başrollerde yer aldığı ilk sezonuyla büyük beğeni toplayan Time, ikinci sezonuyla ekranlara geri dönüyor. Bu sezon, birbirinden çok farklı üç mahkumun yaşamının anlatıldığı Time, bir kadın hapishanesindeki dokunaklı ve riskli hayatı konu alıyor. Carlingfold Hapishanesi’ne aynı gün gelen Jodie Whittaker’ın canlandırdığı Orla, Tamara Lawrance’ın canlandırdığı Abi ve Bella Ramsey’nin hayat verdiği Kelsey, bilmedikleri bir dünyayla yüzleşmek için bir araya geliyor. Üçlü, duvarların arasında yaşanan şiddet tehdidine rağmen, hiç beklemedikleri birçok duyguyla karşı karşıya kalıyor. Herkesin farklı hayat hikayesinin olduğu hapishanede bir bütün olma duygusunun mümkün olabileceği keşfediliyor. 

Yolları aynı hücrede kesişen üçlünün hikayesi ilk bölümle birlikte anlatılmaya başlıyor. İlk kez hapse giren Orla, çocuklarını bakımevinden almaya ve hayatını yeniden yoluna koymaya çalışırken Abi, mahkum arkadaşlarının öğrenmesini istemediği hayati bir sırla boğuşuyor. Eroin bağımlısı genç Kelsey ise hayatını belirleyecek bir kararla karşı karşıya kalıyor. 

Time’ın ikinci sezonunu anlatan Tamara Lawrance “Bu sezon kayıp, kefaret, keder, aile, arkadaşlık ve aynı zamanda dönüşümle ilgili. Bence her karakter içinde bulunduğu koşullara göre evrim geçiriyor ve büyüyor. İzleyicilerin de bu üç kadının hikayesinden şefkat dolu yepyeni bir bakış açısı bulmalarını umuyorum” ifadeleriyle yeni sezondan beklentisini dile getiriyor. 

Game of Thrones ve The Last of Us dizilerindeki üstün performansıyla ses getiren ünlü oyuncu Bella Ramsey, Kelsey karakterini şu ifadelerle anlatıyor “Kelsey hayat dolu 19 yaşında genç bir kız. Hayatta pek çok zorlukla karşılaşmış ve kaybolmuş. Erkek arkadaşı yüzünden başladığı bağımlılık da peşini bırakmıyor. Hayatını yoluna koymak için elinden geleni yapmaya çalışıyor. En başta Kelsey ile hiç benzemediğimizi düşünüyordum ve bu yüzden karakteri canlandırmak bana çok korkutucu geliyordu ama benzerliklerimizin farkına vardığımda benim için çok keyifli bir işe dönüştü.”

Doctor Who’nun sevilen oyuncusu Jodie Whittaker ilk sezonun başarısının ardından ikincisinde bulunmasından aldığı mutluluğu şu ifadelerle dile getirdi, “Oyuncu olarak senaryo okumaktan oldukça keyif alıyorum. Birincisi oldukça ses ve başarı getirmiş bir işin ikinci sezon senaryosunu okumak beni daha da fazla heyecanlandırdı. İlk sezondan bağımsız bir bakış açısı ve hikayeler anlatması da beni fazlasıyla etkiledi.” 

Yepyeni sezonuyla “Time” (Zaman) 30 Nisan Salı günü saat 21.00’de BBC First ekranlarında olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı