Bor Sanat Konuşmalar Serisi: Deneyimler/ Tanıklıklar Başladı
Bor Sanat tarafından düzenlenen “Bor Sanat & Konuşmalar – ‘Deneyimler/ Tanıklıklar'” konuşma serisinin ilki Türk sanatının son 40 yılına odaklanarak dinleyicilere geniş bir bakış açısı sundu.
Bor Sanat tarafından düzenlenen “Bor Sanat & Konuşmalar – ‘Deneyimler/ Tanıklıklar'” konuşma serisinin ilki Türk sanatının son 40 yılına odaklanarak dinleyicilere geniş bir bakış açısı sundu.
Bor Sanat’ın sanata ve kültüre verdiği değeri yansıtmak amacıyla gerçekleştirdiği “Bor Sanat & Konuşmalar ‘Deneyimler/ Tanıklıklar’” konuşma serisinin ilki 14 Mart’ta Minoa Pera’da düzenlendi. Bu özel etkinlik Bor Sanat tarafından toplumu sanatla buluşturma misyonunu sanat tarihine de katkı amacıyla ileri taşımak ve Türk sanatının zengin mirasını bütün yönleriyle aktarmak amacıyla organize edildi.
Bor Sanat’ın düzenlediği ilk konuşma serisinde, sanat dünyasına değerli katkılarda bulunmuş üç başarılı kadın rol modeli bir araya geldi. Küratör-sanat eleştirmeni Beral Madra, heykel sanatçısı-akademisyen Meriç Hızal ve Urart Sanat Galerisi- Galeri Apel’in kurucusu sanat galerisi yöneticisi Nuran Terzioğlu kişisel meslek kariyerlerindeki birlikteliklerini ve karşılıklı etkileşimlerini izleyenlere sundular.
Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, konuşmacılar meslek hayatlarında karşılaştıkları dönüm noktalarını, kişisel hikayelerini, kadın olmanın sanat üzerindeki etkilerini katılımcılarla paylaştılar. Uluslararası bir çağdaş sanat etkinliği olan İstanbul Bienali’nin başlamasının Çağdaş Türk Sanatı’nda bir milat olduğunu, akademik eğitim, uluslararası ilişki dinamiğinin hızlanması gibi birçok şeyi dönüştürdüğünü belirten konuşmacılar, Çağdaş Türk Sanatı’nın daha çok destek görmesi gerektiğini vurguladılar.
Her ay düzenlenecek etkinliklerle sanatseverlere ilham ve bilgi dolu anlar yaşatmayı hedefleyen Bor Sanat, sanat dünyasının önemli figürlerini bir araya getirerek Türk sanatının çeşitli yönlerini ele almaya devam edecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı