Canik Atları Dört Nala Koştu

Canik Belediyesi Rahvan At Yarışları büyük heyecana sahne oldu.

  • 18 Eylül 2023
  • Canik Atları Dört Nala Koştu için yorumlar kapalı
  • 158 kez görüntülendi.
Canik Atları Dört Nala Koştu

Canik Belediyesi Rahvan At Yarışları büyük heyecana sahne oldu. 

Kültürel mirasların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için adından söz ettiren programlar düzenlemeye devam eden Canik Belediyesi, Canik yöresinde yetişen, rahvan atlar arasında çevikliği ve kendine ait yapısıyla ön plana çıkan Canik Atları’nın tanıtılması ve ata sporu rahvan biniciliğin yaşatılması adına ilçede Canik Belediyesi Rahvan At Yarışları Festivali düzenledi. 30 ilden 96 binicinin katıldığı ve 9 farklı kategoride büyük heyecana sahne olan yarışlarda, derece elde eden biniciler ödüllerin sahibi oldu. Yarışlarda derece elde eden binicilere ödüllerini takdim eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik atlarının bilinirliğini arttırmak ve ata sporu rahvan biniciliğin yaşatılması adına ilçede çok özel ve anlamlı bir programa imza attıklarını ifade ederek, “Canik’imizde düzenlediğimiz güzide festivalimizle  Canik Atlarımızın ve rahvan atların tanıtılmasına, nesillerimizin ata sporumuz rahvan biniciliğine olan ilgililerini artırmaya yönelik katkı sunmuş olduk” dedi. 

 

“Canik Atları’nın tanıtılmasına yönelik katkı sunmuş olduk”

Türk milletinin hayatında atın özel bir konumu olduğunu işaret eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik Belediyesi Rahvan At Yarışları Festivali’yle ilçede yetişen ve rahvan atlar arasında kendine ait belirgin özellikleriyle dikkat çeken Canik Atları’nın tanıtılmasına ve ata sporun rahvan biniciliğin yaşatılmasına yönelik katkı sunduklarını ifade etti. Başkan Sandıkçı, “Canik’imizde düzenlediğimiz bu güzide festivalimizle, geçmişten günümüze tarihi öneme sahip olan at yetiştirme kültürünü ve geleneklerimizi yaşatmak adına büyük bir adım attık. Canik Atları’nın ve rahvan atların tanıtılmasına, nesillerimizin ata sporumuz rahvan biniciliğine olan ilgililerini artırmaya yönelik katkı sunmuş olduk” dedi. Başkan İbrahim Sandıkçı, yarışmalar öncesinde Canik Atına binerek vatandaşları selamladı. 

 

Biniciler Hünerlerini Sergiledi 

Canik Belediyesi Rahvan At Yarışları’na katılan biniciler, Canik Belediyesi tarafından Dereler Mahallesi’nde özel olarak kurulan hipodromda birincilik için kıyasa mücadele etti. Heyecan ve rekabete sahne olan yarışlarda, ‘baş koşu’, ‘baş altı’, ‘büyük orta’, ‘küçük orta’, ‘deste’, ‘4’lü taylar’, ‘3’lü taylar’, ‘2’li taylar’ ve ‘yerli dörtnal yarışı’ olmak üzere toplam 9 kategoride ödüller verildi. Yarışlarda birinci olan ve derece elde eden biniciler ödüllerini, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın elinden aldı. Yarışlara katılan biniciler ve vatandaşlar, geleneklerin yaşatılması adına ilçede gerçekleştirilen etkinlikler ve programlardan dolayı Başkan İbrahim Sandıkçı’ya teşekkür etti. 

Canik Belediyesi Rahvan At Yarışları Festivali’ne, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, Canik Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, biniciler, rahvan at yetiştiricileri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı