Canon, TOÇEV iş birliğiyle hayata geçirdiği Gençlik Programı'nın eserlerini bir sergiye dönüştürüyor

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, Gençlik Programı aracılığıyla hikayelerini anlatmalarına fırsat sunduğu genç yeteneklerin eserlerini sergiye dönüştürüyor.

  • 12 Haziran 2023
  • Canon, TOÇEV iş birliğiyle hayata geçirdiği Gençlik Programı'nın eserlerini bir sergiye dönüştürüyor için yorumlar kapalı
  • 160 kez görüntülendi.
Canon, TOÇEV iş birliğiyle hayata geçirdiği Gençlik Programı'nın eserlerini bir sergiye dönüştürüyor

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, Gençlik Programı aracılığıyla hikayelerini anlatmalarına fırsat sunduğu genç yeteneklerin eserlerini sergiye dönüştürüyor. Türkiye’de ilk kez TOÇEV iş birliği ile hayata geçirilen Gençlik Programı (Young People Programme) kapsamında fotoğrafçılık eğitimi alan genç yeteneklerin eserleri 10-17 Haziran tarihleri arasında Ankara Karum Alışveriş ve İş Merkezi sergi alanında sergilenecek.

Canon; genç yetenekleri fotoğrafçılık eğitimi ile destekleyerek hikâyelerini anlatmalarına fırsat sunduğu ‘Gençlik Programı’nı (Young People Programme) Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan sonra Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz Kasım ayında TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) iş birliği ile hayata geçirdi.

14-20 Kasım 2022 tarihleri arasında, Canon Marka Elçisi Onur Çam* tarafından temel fotoğrafçılık eğitimi kapsamında kamera, lens, flaş ve aksesuarların yetkin kullanımına ilişkin teorik ve uygulamalı dersler alan, sonrasında eğitimlerine 1,5 ay boyunca çevrimiçi olarak devam eden öğrencilerin yaratıcı çalışmaları çok özel bir sergiye dönüştü! 

Genç yetenekler; eğitimde gösterdikleri yüksek performansın karşılığında aldıkları sertifikanın yanı sıra Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında seçtikleri ‘Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’ temasındaki eşsiz hikayelerin bu sergiyle ölümsüz birer esere dönüşmesine tanıklık ediyor. 14 TOÇEV öğrencisi, 10-17 Haziran tarihleri arasında Ankara Karum Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşen sergiyle yaratıcı görsel hikâye anlatımı ve eleştirel düşünmenin gücüyle kendileri için önemli olan ve seslerini duyurmak istedikleri konuları dünyaya duyurmanın da heyecanını yaşıyor. 

2015’ten bu yana gerçekleştirdiği “Gençlik Programı” aracılığıyla genç yeteneklerin hikâyelerine ortak olan Canon, onların bu yoldaki öğrenme ve büyümeleri için gerekli eğitim ve donanımı sağlıyor. Canon; Gençlik Programı, (Young People Programme) ile 8 yılda Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 50’den fazla sivil toplum kuruluşu ile 4500’den fazla gence sınırsız yaratıcılık imkânı sundu. 

Canon Eurasia Ülke Direktörü Alexandre Emeryk sergiyi; “2015’ten beri dünyanın çeşitli bölgelerinde sürdürülebilir bir proje olarak yürütülen Canon Gençlik Programı’nı Türkiye’de de aynı değerlerle hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Canon; Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde görsel hikâye anlatıcılığıyla gençlerin seslerini dünyaya duyurmalarına destek oluyor. Sağladığımız eğitim, saha gezileri ve teknik ekipman desteğiyle gençlerin kendilerini fotoğraf yoluyla ifade etmelerine keyifli bir yol açtığımızı görmek de ayrıca gurur verici. Daha önce hiç fotoğrafçılık deneyimleri olmadan başladıkları Canon Gençlik Programı yolculuğunun sonunda gençlerimizin bu sergide yer alan her bir eserinde hikayelerini kendi bakış açılarından yansıttığına tanıklık ediyoruz. Fotoğrafçılık dünyası ve Canon ailesinin değerli bir parçası olan Canon Elçisi Onur Çam’ı bu yolda verdiği emekler için saygı ve sevgiyle anmak istiyoruz” sözleriyle değerlendirdi.

Canon EMEA Elçilik Programı Yöneticisi Laura Auguet; “Canon EMEA Elçi Programı, özel olarak seçilmiş, değişime öncülük eden, Canon’un görsel hikaye anlatımı tutkusunu paylaşan görüntü yapımcılarını bir araya getiren girişimimizdir. Canon Elçileri’nden mükemmel bir tekniğe, benzersiz bir stile sahip olmaları bekleniyor. En önemli ortak paydanın ise Canon’un görsel hikaye anlatımı tutkusunu paylaşmaları olması amaçlanıyor. 2020 yılından bu yana ünlü spor fotoğrafçısı ve sektör uzmanı Onur Çam, Canon Marka Elçisi olarak programımızda yer almaktaydı. Görsel hikaye anlatımına olan tutkusu, görüntü yakalamanın ötesindeydi. Aynı zamanda bilgisini gelecek vadeden fotoğrafçılarla paylaşma konusunda da tutkuluydu. Onur Çam’ı büyük bir Canon Elçisi, tutkulu bir akıl hocası, eşsiz bir görsel hikaye anlatıcısı ve en önemlisi örnek kişiliği ve profesyonelliğiyle dokunduğu herkesin hayatına neşe katan büyük bir ruh olarak her zaman anacağız.” sözleriyle Onur Çam’ın programa olan değerli katkısının Canon için öneminden bahsetti.

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Betül Mermertaş; “Çocuklarımızın her biri kendine has özelliklerle hikayesini ortaya koyuyor. Eğitim programının başından bu yana heyecandan yerinde duramayan öğrencilerimizin Canon Gençlik Programı (Young People Programme) aracılığıyla ortaya çıkardıkları yeteneklerini görmek bizim için eşsiz bir duygu. Bugün gerçekleşen bu özel serginin onların hayatında bir dönüm noktası olmasını ve ileride başaracaklarının teminatı olmasını diliyoruz. Bu sergiyi anlamlı kılan en büyük faktörlerden biri ise çok sevdiğimiz eğitmenimiz Canon Marka Elçisi Onur Çam’ın vefatı öncelikle bizleri ve öğrencilerimizi derinden üzmüştür. Öğrencilerimize vermiş olduğu emeklerden dolayı kendisini sevgi ve saygıyla anıyoruz.” sözleriyle program hakkındaki duygularını dile getirdi. Canon Gençlik Programı’nın (Young People Programme) Türkiye’deki hikayesine öğrencileriyle değer katan TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı), 29 yıldır Türkiye’nin farklı bölgelerinde eğitime erişimde güçlük çeken gençlerin eğitimine destek vererek onları topluma kazandırıyor.

Canon, uzun yıllardır dünya çapında sürdürdüğü Gençlik Programı’nı (Young People Programme) Türkiye’de de sürdürülebilir bir hale getirerek görünmeyen, duyulmayan ve keşfedilmeyen genç yeteneklere hikâye anlatıcılığı yolunda her zaman destek vermeye devam etmeyi hedefliyor.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı