CANON'dan Mükemmel Vloglar için önemli ipuçları

Muhteşem ve yüzbinlerce beğeni alacak videolar çekmenin sihirli bir formülü yok elbette.

  • 29 Temmuz 2023
  • CANON'dan Mükemmel Vloglar için önemli ipuçları için yorumlar kapalı
  • 135 kez görüntülendi.
CANON'dan Mükemmel Vloglar için önemli ipuçları

Muhteşem ve yüzbinlerce beğeni alacak videolar çekmenin sihirli bir formülü yok elbette. Ancak takipçilerinizi içerik kalitenizle kendinize hayran bırakacak nitelikte etkili ve kaliteli vlog’lar üretebilmeniz, görüntü sabitliği ve benzersiz netlikte çekimler ve ses kalitesi yakalamak için yapabilecekleriniz var. Mükemmel vlog çekmenin tüm gerekliliklerini bir araya getiren Canon PowerShot V10 ise vlog içeriklerinin kalitesini arttırmayı hedefleyenlerin en iyi yol arkadaşı olmaya aday!
 

İlgi alanınızı belirleyip güzel bir konum ve ilgi çekici bir hikâye buldunuz. Mükemmel bir vlog için gereken her şeye sahip olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz ancak hangi kiti seçmeniz gerektiğini ve takipçilerinizin beğenerek izleyeceği içerikleri oluşturmak için videonuzu yeterli standarda nasıl ulaştırabileceğinizi biliyor musunuz? Bazı basit ipuçları ile kolaylıkla videonuzu daha kaliteli ve ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

İşte hem yeni başlayanlar hem de deneyimli vlogger’ların vlog’larını geliştirmesine yardımcı olacak önemli püf noktaları;

Doğru hikâye ve kurgu

İyi bir vlog için önemli olan ilk konu güçlü ve orijinal bir konsepte, hikayeye sahip olmanızdır. 

Karşınızdakini etkilemek için 15 saniyeniz var!

Yapılan araştırmalara göre karşınızdaki videonuzla etkileyebilmek için sadece 15 saniyeniz bulunuyor. Geniş kitlelerin dikkatini toplamak kolay değil. Dikkat çekici görseller, jestler, mimikler ve ses kalitesi izleyicinin dikkatini çekebilmek için en önemli unsurlar. İşte tüm bu unsurlar doğru şekilde bir araya geldiğinde kanal ya da sosyal medya hesap sahibini mutlu eden izlenme oranlarına ve yeni içerikler üretmeye teşvik etmeye giden uzun ve meşakkatli bir yola dönüşüyor. Unutmayın! Sadece ilk 15 saniye. 

Tripod’suz olmaz

Görüntüsü sabit, net ve dengeli çekimler her zaman fark yaratır. Bu nedenle profesyonel çekimler için mutlaka bir tripoddan destek alın. 

Kare hızı ve çözünürlüğe önem gösterin!

İzleyiciler kaliteli içerikler görmeye alıştığı için artık kalitesiz ve özensiz videolar izlemek istemiyor. İçeriğiniz ne kadar yaratıcı olursa olsun çekiminizi önemli ayrıntılarla iyileştirmeniz önemli. Bunun için full HD veya 4K video özellikli fotoğraf makinelerini tercih edebilirsiniz. Full HD, kullanabileceğiniz iyi ve standart bir seçenektir ancak 4K size daha fazla ayrıntı sunar ve kaliteden ödün vermeden görüntülerinizi kırpmanıza ve sabitlemenize olanak tanır. 

Kaliteli sesin önemini unutmayın!

Çekim sırasında istenmeyen seslerin de videoya dahil olmasını kimse istemez. Tabii bir de ses ve görüntünün eşzamanlı hareket etmesi gerekiyor. Neden mi? Kusursuz bir şelale manzarasını izlerken kimse cızırtılı sesler duymak istemez! 

Ve tabii tüm bu özellikleri tek cihazda buluşturan iyi bir kamera!

Bütün dikkat dağıtacak unsurları kenara atabileceğiniz ve sadece 4K UHD video kaydı kapasitesi, yüksek kaliteli mikrofonu, yerleşik standı ve 14 benzersiz renk filtresi ile hayal ettiğiniz kaliteli içeriği size müthiş kompakt bir şekilde size sunan PowerShot V10 ile hepsi bir arada! 4K görüntünün keyfini çıkartırken hem görsel hem de işitsel bir sanat eseri açığa çıkartmaya hazır olun. Üstelik sürekli dışarıda çekim yapan bir kullanıcı iseniz çekim veya canlı yayın yaparken şarjınızın bitmesinden endişe etmenize gerek yok. USB-C üzerinden hareket halindeyken de şarj olabilen PowerShot V10, sizin için bu sorunu da ortadan kaldırıyor.

PowerShot V10’un, Canon Camera Connect uygulamasıyla tam uyumlu olmasıyla videolar Wi-Fi üzerinden bir akıllı telefona veya tablete kolaylıkla aktarılabiliyor. Dosyalarınızı geçici süreyle bulutta depolamak için dahili image.canon entegrasyonu ile video iş akışınızı yönetmek kolaylaşıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı