CSO Ada Ankara Cumhuriyetin 100. Yılını coşku ile karşılıyor

Başkentin kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, birbirinden özel etkinliklerle Cumhuriyetimizin 100.

  • 25 Ekim 2023
  • CSO Ada Ankara Cumhuriyetin 100. Yılını coşku ile karşılıyor için yorumlar kapalı
  • 123 kez görüntülendi.
CSO Ada Ankara Cumhuriyetin 100. Yılını coşku ile karşılıyor

Başkentin kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, birbirinden özel etkinliklerle Cumhuriyetimizin 100. yılını sanatla kutluyor. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndan coşku dolu görkemli konser 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhuriyetimizin 100. yılını, CSO Şefi Cemi’i Can Deliorman yönetiminde 26 ve 27 Ekim’de CSO Ada Ankara Ana Salon’da gerçekleşecek özel konserlerle kutlayacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte, Şef Burak Onur Erdem yönetimindeki Ankara Devlet Çoksesli Korosu, Şef Elnara Kerimova yönetimindeki TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplamı 900 kişiyi bulacak amatör koroların da katılımı ile gerçekleşecek bu görkemli konserde Türk bestecilerinin eserleri ve coşkulu marşlar seslendirilecek. Programda Muammer Sun, Faik Canselen, Musa Süreyya, İlker Kömürcü, Hasan Uçarsu, Necil Kazım Akses, Utar Artun ve Nejat Başeğmezler’e ait eserler yer alıyor.
 

“Cumhuriyet Şarkıları” seçkin bir repertuvarla izleyiciyle buluşacak
Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses ve saz sanatçıları, “Cumhuriyet Şarkıları” konserinde, seçkin bir repertuvarla 26 Ekim’de CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da dinleyicilerle buluşacak. Özgür Ulaş Doğanoğlu şefliğindeki koro, Cumhuriyet coşkusunu şarkılar, türküler, marşlar ve danslarla en güzel şekilde yaşatacak. 

 Geçen yüzyılın en sevilen türküleri Sümer Ezgü ile birlikte seslendirilecek

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, geçen yüzyılın en sevilen türkülerinden oluşan özgün bir repertuvarla seyircisi ve dinleyicisi ile buluşuyor. 27 Ekim’de CSO ADA Ankara Tarihi Salon’da gerçekleşecek konserde, Anadolu’da neş’et etmiş zeybek, halay, horon, deyiş, semah gibi yüzlerce yıllık kökeni olan birçok türün değişik formlarında,                              türküler ve ezgiler sunulacak. Konserde koronun değerli sanatçıları Ertan Akay,                                    Latife Eraslan, Mihriban Akkuş ve Sıtkı Akın’ın solistliğinin yanında,                                                      konuk solist Sümer Ezgü de, kendine has üslubuyla Cumhuriyetimizin                                                         kuruluşunun 100. yılı coşkusuna uygun bir repertuvarla yerini alacak. 

 

Bir milletin onurlu uyanışını 4 koro beraber anlatacak

Burak Tüzün’ün orkestra şefliğindeki Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Elnara Kerimova’nın koro şefliğindeki TRT Ankara Radyosu Çoksesli KorosuÇiğdem Aytepe koro şefliğindeki TRT Ankara Radyosu Gençlik Korosu, Atilla Çağdaş Değer koro şefliğindeki Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Ortaokul Korosu, Cumhuriyet Bayramı için bir araya gelecek ve Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü 28 Ekim’de CSO Ada Ankara’da kutlayacak. Cumhuriyet dönemi Türk bestecilerinin yer alacağı konserin ilk bölümünde, milli mücadelenin tohumlarının atıldığı ve dönemin yaşanmışlıklarını işleyen Mukavemet Oratoryosu ile anlatılacak. Konserin ikinci bölümünde ise milli mücadele dönemindeki aziz uyanışın mirası olan Cumhuriyet, bir ağızdan söylenecek marşlar ile kutlanacak.
 

Cumhuriyetin yeni nesli çocuklara özel etkinlikler 

CSO Ada Ankara Cumhuriyet coşkusunu çocuklarla da kutlayacak. Minikler 29 Ekim’de gerçekleşecek “Yaşasın Cumhuriyet” etkinliğinde drama eğitmenleri Kubilay Karaburçak ve Şeyma Sağlam ile birlikte Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini drama ve canlandırmalarla öğrenecek. Çocukların; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etmesi, grup bilinciyle hareket etmesi, yaratıcı hayal gücünü kullanması, grupla beraber doğaçlama yapma ve tartışma becerisini güçlendirmesi gibi kazanımların olacağı etkinlikte çocuklara Cumhuriyet Bayramı bilinci de aşılanacak.  Türkiye’deki ilk ve tek bebek ve çocuklara yönelik klasik müzik topluluğu BabyConcerts ise, 4 Kasım’da vereceği konserin temasını Cumhuriyet’e ayırıyor. Didem Karakaya flüt, Kasia Özdemir keman, Feride Berin Varol’un çello enstrümanlarına ses verdiği, balerin Olga Yürükoğlu ve İbrahim Barulay’ın anlatıcı olarak yer aldığı konserde çocuklar, 100 yıllık Cumhuriyetimizin kuruluşuna küçük Efe ile beraber tanık olacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı