Cumhuriyet'in 100. Yılı Yonca Lodi konseri ile büyük bir coşku ile kutlandı

Malkara Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nın 100.

  • 30 Ekim 2023
  • Cumhuriyet'in 100. Yılı Yonca Lodi konseri ile büyük bir coşku ile kutlandı için yorumlar kapalı
  • 169 kez görüntülendi.
Cumhuriyet'in 100. Yılı Yonca Lodi konseri ile büyük bir coşku ile kutlandı

Malkara Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği Yonca Lodi konseri eski otogar alanında 28 Ekim 2023 Cumartesi akşamı saat 20.00’de yoğun bir katılımla coşku ile gerçekleştirildi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Yonca Lodi’ye çiçek takdiminde bulunup; “Cumhuriyetine âşık, Cumhuriyetine evladı gibi sahip çıkan, Cumhuriyet’in ışığını kendine rehber edinen, Sevgili Malkaralı hemşehrilerim;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Bu bayram en büyük bayramdır.’’ dediği, en büyük bayramımız Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılı hepimize kutlu olsun… Cumhuriyetin yüreklerimizde çığlık çığlığa atışına ve Cumhuriyete coşkuyla sahip çıkışınıza bin selam olsun. Sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Allaha şükürler olsun ki, atamızın emanetine sahip çıkabilmenin gururuyla Cumhuriyetimizin 100. yılını görmek bizlere nasip oldu.

Şimdi; O mavi gözlerin Dolmabahçe’den bize bakıyor biliyoruz. Ve biz Anadolu‘yu kurtaran, canını hiçe sayanların mirası ile kurulan Cumhuriyet’in Efe evlatları olarak bugün göğsümüz kabarmış, kollarımız sonuna kadar gururla açık ‘’ ZEYBEK’’ ile seni ve sizleri selamlıyoruz.

Şerife Bacı’nın topunu ve bebeğini battaniyeye sardığı zemheri soğuk Aralık ayında, Kastamonu’dan İnebolu’ya kağnıyla cephaneyi götürmeye çalıştığı yüreğine selam olsun.  Ve şimdi o battaniyeyi ay yıldızlı bayrak yapan milyonlarca yiğit evladın, biliyoruz ki Cumhuriyet sensin Şerife Bacı.

Ve biz bugün biliyoruz ki, Cumhuriyet ayağında çarıkla savaşan kahraman atalarımızın bastığı toprağa canımız pahasına sahip çıkmaktır.

Farkındayız ATAM… Sana ve senin kahraman silah arkadaşlarına Demircili Efe’ye, Gördesli Makbule’ye, Kara Fatma’lara, Nezahat Onbaşılara, Bozkırın ortasında Meclisi açanlara, Dumlupınar ve Kocatepe’ de destan yazanlara ödeyemeyeceğimiz haklarımız var. Çünkü bazı haklar ödenemez. Emanetinize sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

Sevgili Hemşehrilerim biz bir daha kimseye muhtaç olmayalım diye Cumhuriyet var. Kız çocukları okula gidebilsin diye Cumhuriyet var. Bağımsız ve demokratik bir ortamda yaşayabilelim diye Cumhuriyet var. Ama Cumhuriyeti en büyük bayram yapan asıl gururumuz, Mehmetçiğin ellerindeki kınasında, katırla götürdüğü topu battaniyeye saranda, ilk kurşunu İzmir’de atan Hasan Tahsin’in yüreğinde, anaların dönmeyeceklerini bildikleri halde evlatlarının yerine göğüslerine taş bastığı günlerde, tepeyi geç aldı diye Atatürk’e mahcup olan Albay Reşat’ın onurundan dolayı intihar edip canına kıymasında; o dünyanın inanamadığı yüreklerdeki ve gözlerdeki inançta, o hiçbir şeyi yokken, çarıkla ve süngü ile savaşarak yüzbinlerin Çanakkale’de ve memleketin her bir karış toprağında şehit olmasındadır.

O yüzden mavi gözlü devin ATATÜRK’ün bu bayram en büyük bayramıdır dediği gündür.

İşte bak bugün 100. yılı olmuş, kurduğun Cumhuriyet’in Atam… İşte bak bu gece, burada emanetine sahip çıkmak için toplanan bizler, yer, gök, Malkaram, Türkiyem ATATÜRK ve CUMHURİYETİM diye haykırıyor.

Ey Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 1 asrı dolduran emanetin. Bak yüreklerimize, bak gözlerimize, İzmir’ in dağlarında çiçek açtıran Cumhuriyet’inin çocukları buradayız. Ve sana and olsun ki Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bugünlerde senin Gençliğe Hitabende bizleri uyardığın gibi, her zaman içerde ve dışarda harici ve dâhili düşmanlarımız var. O kutlu Cumhuriyet’in altını kazmaya çalışanlar var. Ama siz bize demiştiniz ki artık bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcınız kendiniz olun diye. Şimdi senin dediğin gibi yapıyoruz Atam. Çünkü biz senin kurduğun Cumhuriyet’in çocuklarıyız.

‘’Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, namusumuz ve onurumuz adına, canımız pahasına da olsa, kurduğun Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

           Sevgili hemşerilerim; Atamıza andımız olsun ki; “Gençler, Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz.” sözünü her zaman tüm inancımız ve gücümüzle sonsuza dek savunacağız.

Ülkemiz barışını ve huzurunu bozmak isteyenler kendilerine hedef olarak; Türkiye Cumhuriyetini ve onun ülkemize kazandırdıklarını seçmektedirler. Cumhuriyetimize kast etmeye çalışanlara yetecek yüreğimiz, inancımız ve verecek canımız var, kimsenin bundan şüphesi olmasın!

Bizler Cumhuriyetimizi yaşatmaya ant içmiş, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini benimsemiş, Cumhuriyet aşığı olan Türk Milleti olarak; ülkenin en büyük güvencesi olmaya devam edeceğiz. Bu Cumhuriyeti kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bağımsızlık uğruna büyük bedeller ödeyen milletimize boynumuzun borcu olsun.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ebedi önderimiz olan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşlarına, vatan savunmasında tüm varlıkları ile mücadele eden aziz ve kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin önlerinde saygı ve minnetle eğiliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Ey sevgili Malkaram, En büyük bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından Yonca Lodi, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ile vatandaşlara keyif dolu dakikalar yaşattı.

Yonca Lodi konseri öncesinde Dj gösterimi gerçekleştirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı