Cyber Security girişimi Kuantum Siber Güvenlik kitle fonlama sahnesinde

Uçtan uca 360 derece siber güvenlik hizmetleri sunan  teknoloji şirketi Cyber Security girişimi Kuantum Siber Güvenlik 10 milyon TL fon talebiyle yatırım turuna çıktı.

  • 12 Haziran 2023
  • Cyber Security girişimi Kuantum Siber Güvenlik kitle fonlama sahnesinde için yorumlar kapalı
  • 143 kez görüntülendi.
Cyber Security girişimi Kuantum Siber   Güvenlik kitle fonlama sahnesinde

Uçtan uca 360 derece siber güvenlik hizmetleri sunan  teknoloji şirketi Cyber Security girişimi Kuantum Siber Güvenlik 10 milyon TL fon talebiyle yatırım turuna çıktı. Mikro işletmeler ve KOBİ’ler için özel olarak tasarlanmış, buluş patenti ile tescillenmiş yerli ve milli güvenlik duvarı yazılımını 2021 yılında tamamlayan  girişim, fonbulucu platformunda 11 Ağustos’a kadar devam edecek yatırım turunda şirket paylarının %10’unu yatırımcılara arz edecek. Yazılım; tak-çalıştır teknolojisi sayesinde otonom çalışan, Türkçe dahil yedi farklı dilde kullanılabilen, kullanıcı dostu arayüzü ile uzmana ihtiyaç duyulmadan kolaylıkla yönetilebilen yeni nesil donanımıyla dikkat çekiyor.

Cyber Security girişimi Kuantum Siber Güvenlik Türkiye’nin ilk ve tek buluş patentine sahip güvenlik duvarı yazılımı projesiyle yatırım turuna çıktı. Ülkemizde yerli ve milli siber güvenlik çözümlerinin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi noktasında önemli bir birikime sahip olan girişim, kuruluş tarihi olan 2019 yılından bu yana toplamda 2,5 milyon TL değerinde devlet teşviklerinden yararlandı. Bu kapsamda KOSGEB AR-GE İnovasyon, TÜBİTAK TEYDEB 1501 Sanayi AR-GE, KOSGEB ÜR-GE projelerini başarılı bir şekilde tamamlayan Kuantum Siber Güvenlik, fonbulucu platformundaki yatırım turunda şirket paylarının %10’nun arzıyla yatırımcılardan 10 milyon TL fon talep ediyor. 

Şirketin bilançosunda sermaye yedekleri ve özel fonlar kaleminde bulunan toplam 1,9 milyon TL, yatırım turu sonunda toplanan fon ile birlikte 101 bin TL’lik mevcut sermayeye ilave edilecek. Girişim şirketinin temettü dağıtım politikası dahilinde, yurt dışı satış hedeflerinin yakalanmasının ardından büyüme hedefleri için kullanılmak üzere ayrılacak kaynak sonrası yatırımcılara düzenli temettü ödemesi gerçekleştirilecek.

İlk 20 günde %20 bedelsiz pay 

Girişim şirketinden gelen bilgiye göre, yatırım turunun   başlama tarihi olan 12 Haziran Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecek. Şirket, Quantum Pi güvenlik duvarı ve yakında satışa çıkacak olan KidsWall ürününü sipariş vermek isteyen yatırımcılara özel indirimler de uygulayacak. Bu kapsamda 20 bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara %10, 30 bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara %20, 40 bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara %30 indirim sağlanacak. Yatırım turuna katılım için son tarih 11 Ağustos 2023.

Beş yıllık kümülatif toplamda  2 milyar TL toplam gelir elde etmeyi öngörüyor

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) 12. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen veri güvenliğinin sağlanması kurum ve kuruluşlar için kanunen zorunlu. Fakat bu alanda kullanılabilecek mikro işletmeler ve KOBİ’ler için tasarlanmış tak-çalıştır teknolojisine sahip, kurulum ve yönetim için teknik destek gerektirmeyen 360 derece tüm güvenlik mekanizmalarını bünyesinde barındıran bir ürün bulunmuyor. Bu ihtiyaç doğrultusunda ilgili kanunla uyumlu olarak geliştirilen Quantum Pi yazılımı, Türkçe dahil 7 farklı dilde kullanılabilen, teknik terimlerden arındırılmış ve kolay kullanıcı arayüzü ile uzmana ihtiyaç duyulmadan kolaylıkla yönetilebiliyor. Eczaneler, avukat büroları, mali müşavirler, diş klinikleri, aile hekimleri, belediyeler gibi mikro ve orta ölçekli işletmeler için geliştirilen yazılım; güvenlik duvarı, port yönlendirmesi, site yasaklaması, zaman kısıtlaması, internet hız kısıtlaması, reklam engelleme, antivirüs gateway, VPN, saldırı tespit ve önleme sistemi, DEBSec (DLP, email security, backup ve uç nokta güvenliği sağlayan antivirüs) log kayıt – zaman damgası ve cloud yönetim paneli özelliklerini üzerinde bulunduran 360 derece güvenlik alt yapısını tek bir cihaz üzerinde barındıran bir güvenlik duvarı. Yazılımı ABD, Orta Doğu, Asya ve Avrupa ülkelerindeki kanuni regülasyonlara uyumlu geliştiren girişim şirketi,  Quantum Pi’nin son iki yıldaki satışı ile birlikte  yaklaşık 1,3 milyon TL ciroya ulaştı ve elde etilen cironun %54’ü kayıtlara kâr olarak geçti. Şirket, alınacak yatırım ile beraber sadece Quantum Pi’nin ürününün satışından beşinci yılında yaklaşık 2 milyar TL toplam kâr hedefliyor.

Hedef; dünyanın lider siber güvenlik firmalarına exit 

Kendini sürekli geliştiren dinamik ve genç bir kadro ile geleceğe yön verme vizyonuyla yol çıktıklarını belirten Kuantum Siber Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tuncay Karaman, siber güvenlik sektöründe ithalat noktasında olan ürünleri tespit edip bunları yerli ve milli ürün haline dönüştürme noktasında stratejik planlar hazırladıklarını söyledi. Tuncay Karaman, “Bu kapsamda şirketimizi ülkemiz çapında Bilişim 500 şirketleri arasında ilk 50 şirket arasında yerleştirmeyi hedefliyoruz. Global pazar planlaması, distribütörlük ve satış kanallarının oluşturulmasının ardından önümüzdeki süreçte Önce Amerika ardından siber güvenlik alanında ihtiyacın en yüksek olduğu Hindistan ve Endonezya pazarlarına giriş yapacağız. Gerekli anlaşmaların sağlanması ile dünyanın en büyük siber güvenlik firmalarına exit ya da daha erken süreçte borsaya kote olmak da başlıca planlarımız arasında” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı