Damanın Kırkpınarı 23. kez Mustafakemalpaşa'da

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Dama Federasyonu (TÜDAF) tarafından düzenlenen ‘’23.

  • 24 Ağustos 2023
  • Damanın Kırkpınarı 23. kez Mustafakemalpaşa'da için yorumlar kapalı
  • 162 kez görüntülendi.
Damanın Kırkpınarı 23. kez Mustafakemalpaşa'da

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Dama Federasyonu (TÜDAF) tarafından düzenlenen ‘’23. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası’’  dama tutkunları için kapılarını aralıyor.

Spor Toto ve Kültür Bakanlığı katkılarıyla ile yıllardır geniş kitlelere ulaşan ‘’ Damanın Kırkpınar’ı olarak bilenen 23. Uluslararası Türk Dama Şampiyonası 1-2-3 Eylül 2023 tarihleri arasında Mustafakemalpaşa Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

1 Eylül 2023 Cuma günü Mustafakemalpaşa Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleşecek olan turnuvada birinciye 10.000 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye 2.500 TL’lik para ödülü şampiyonları bekliyor.

23 yıldır geleneksel hale gelen Türk Dama Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz ifadelerine yer veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ‘’ Her yıl, yerli yabancı binlerce oyuncuyu ilçemizde ağırlayarak milli kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarıyoruz. 23 yıldır süregelen bu eşsiz heyecanı bu yılda yaşatmanın mutluluğu içerisindeyiz. Dama bir tutku ve bu tutkuya gönül veren herkesi ilçemize şampiyonamıza bekleriz.’’ Dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı