DocuBox HD Ekranlarında 2. Dünya Savaşı Mevzilerine Yolculuk

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde HD kalitesiyle izleme deneyimi sunan belgesel kanalı  DocuBox HD, ilginç yapımlarıyla muhteşem deneyimlerin kapısını açıyor.

  • 19 Eylül 2021
  • DocuBox HD Ekranlarında 2. Dünya Savaşı Mevzilerine Yolculuk için yorumlar kapalı
  • 450 kez görüntülendi.
DocuBox HD Ekranlarında 2. Dünya Savaşı Mevzilerine Yolculuk

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde HD kalitesiyle izleme deneyimi sunan belgesel kanalı  DocuBox HD, ilginç yapımlarıyla muhteşem deneyimlerin kapısını açıyor. Resmi başlangıç tarihi 1 Eylül 1939 olarak kabul edilen İkinci Dünya Savaşı’nın 82inci yılında, DocuBox HD ekranlarında tarihte bir yolculuk yapıp, dünyayı değiştiren bu savaşın mevzilerini ziyaret edeceğiz.

DocuBox HD İkinci Dünya Savaşı Belgesel Serisi’nde muharebelerin ve kahramanların izini süreceğiz.,

2. Dünya Dünya Savaşı Belgesel Serisi Bölüm 16: "Pasifik'teki Savaşın Muhteşem Hikayesi" 

(WW II Documentary Films – Ep 16 "The Greatest Story of the War in the Pacific 4-4-43Lt. Col. William Edwin Dyess Narrated By Dale Dye") 

21 Eylül Salı, Saat 21:00

Bu belgesel serisi, Amerikan’ın kaderinin, inancının, kahramanlıklarının ve üstesinden gelinmesi zorlu mücadelelerdeki zaferinin destansı bir öyküsünü oluşturuyor. Şaşırtıcı, inanılmaz, ancak tamamen gerçek olayları anlatan aksiyon-macera belgeseli, 2. Dünya Savaşı’nın en sıra dışı kahramanlarından biri olan Yarbay William Edwin Dyess’in gözünden anlatılıyor. Ünlü aktör ve ABD Deniz Piyadeleri gazisi “Dale Dye” tarafından seslendirilmiş olan belgesel, 4 Nisan 1943’de, 10 Amerikalı savaş esiri ve iki Filipinli mahkûmun, Japonya’nın en kötü şöhretli esir kamplarından biri olan Davao’dan kaçış planı yapmalarıyla başlıyor. Bu zorlu kaçış, 2. Dünya Savaşı’nın en akıllarda kalan öykülerinden biridir.

2. Dünya Dünya Savaşı Belgesel Serisi Bölüm 13: "Savaş Günlükleri, Binbaşı Damon 'Rocky' Gause'un 2. Dünya Savaşı'ndan İnanılmaz Kaçışı" 

(WW II Documentary Films – Ep 13 "War Journal the Incredible World War II Escape of Major Damon ‘Rocky’ Gause") 

23 Eylül Perşembe, Saat 14:00

2. Dünya Savaşı'nın inanılmaz ama gerçek kaçış öykülerinden bir diğeri, izleyicileri şaşırtacak bir sonla noktalanıyor. İki Amerikalı, Damon Gause ve William Lloyd Osborne, Bataan – Corregidor'dan kaçarak Filipinler üzerinden Avustralya'ya kaçtılar. Gause ve Osborne'un özgürlüğe kavuşması 52 gün ve 3,200 mil sürdü. Kaçışlarının hikayesini ilginç kılan şey ise, her iki adamın da seyahatleri sırasında bir günlük tutması ve ayrıca ziyaret ettikleri adalardan birinde kendilerine verilen gemide küçük bir kamera olmasıydı. Belgesel tüm bu kayıtları da gözler önüne seriyor.

2. Dünya Dünya Savaşı Belgesel Serisi Bölüm 14: "Jack Amca, Manhattan Projesi ve Ötesi " 

(WW II Documentary Films – Ep 14 "Uncle Jack the Manhattan Project and Beyond") 

27 Eylül Pazartesi, Saat 21:00

Manhattan Projesi, yani dünyanın ilk atom silahını tasarlamak, inşa etmek ve test etmek için binlerce fizikçiye, matematikçiye ve mühendise ihtiyaç vardı. Projeye atananlardan biri de Jack Amca lakaplı John Edmund Gray'di. Manhattan Projesi'nin nihai hedefi, 1939-1945 yılları arasında tahminen 60 milyon insanın öldürüldüğü bir çatışma olan 2. Dünya Savaşı'nı sona erdirmenin bir yolunu bulmaktı. Jack Amca, Amerikan hükümetinin silahla ateş etme yeteneği için değil, beyin gücü için güvendiği kişilerden biriydi.

2. Dünya Dünya Savaşı Belgesel Serisi: "Maggie'nin Savaşı, 2. Dünya Savaşı'nda Gerçek Bir Cesaret, Liderlik ve Kahramanlık Hikayesi" 

(WW II Documentary Films: " Maggie’s War: A True Story of Courage, Leadership and Valor in World War II") 

28 Eylül Pazartesi, Saat 21:00

İkinci Dünya Savaşının en vahşi muharebelerinde savaşan ve bugün 94 yaşında olan 82. Hava İndirme Tümeni gazisi James “Maggie” Megellas’ın Wisconsin’den Avrupa’ya uzanan hikayesine tanık olacağız. “Maggie”, meşhur 82. Hava İndirme Tümeni’nin tarihindeki en başarılı isimdir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı