Dubai, Türk Seyahatseverleri Dubai'nin Harikalarını Keşfetmeye Davet Ediyor

Dubai, Türk Seyahatseverleri Dubai’nin Harikalarını Keşfetmeye Davet Ediyor Türkiye’den yurt dışına seyahat etme eğilimi devam ederken, Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET), şehre daha fazla Türk ziyaretçi çekmek amacıyla, Dubai’nin farklı destinasyonlarını tanıtmak üzere İstanbul’da medya mensupları ile bir araya geldi.

  • 24 Kasım 2023
  • Dubai, Türk Seyahatseverleri Dubai'nin Harikalarını Keşfetmeye Davet Ediyor için yorumlar kapalı
  • 110 kez görüntülendi.
Dubai, Türk Seyahatseverleri Dubai'nin Harikalarını Keşfetmeye Davet Ediyor

Dubai, Türk Seyahatseverleri Dubai’nin Harikalarını Keşfetmeye Davet Ediyor

Türkiye’den yurt dışına seyahat etme eğilimi devam ederken, Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET), şehre daha fazla Türk ziyaretçi çekmek amacıyla, Dubai’nin farklı destinasyonlarını tanıtmak üzere İstanbul’da medya mensupları ile bir araya geldi. 

Etkinlikte konuşan Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET) Asya Pasifik bölgesinden sorumlu Uluslararası Operasyonlar Bölgesel Direktörü Shahab Shayan, Dubai endüstrisi hakkında pazarlama içgörüleri ve en güncel ziyaretçi verilerini sunarak genel bir bakış sundu. Shabab İstanbul ziyaretinde ayrıca, Dubai’nin kültürden mutfağa, eşsiz cazibe merkezlerinden maceraya ve alışverişe kadar sunduğu çeşitliliği vurgulamak için önde gelen ticaret ortaklarıyla buluştu.

Turizmin ötesinde, Dubai ekonomisinin olumlu seyrinden de bahseden Shayan, şehrin 2023’ün ilk yarısında %3,2 büyüyerek 223,8 milyar BAE Dinarı toplam bir değere ulaştığı belirtti. Bu değerin, vizyoner Dubai Ekonomik Ajandası D33 hedefleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayan Shabab Shayan, Emirlikteki olumlu ekonomik performansın, turizm de dahil olmak üzere birçok sektörde dikkate değer bir büyümeden kaynaklandığını aktardı. 2023’ün Ocak ayından Eylül ayına kadar Dubai’ye gelen 12,40 milyon ziyaretçi, yıllık %22’lik artış ve pandemi öncesi ziyaret seviyelerini %3 aşarak rekor kırdı.

2023 yılına, Dubai’nin TripAdvisor Seyahatçi Seçimi Ödülleri 2023’te üst üste ikinci kez No.1 küresel destinasyon olarak seçilmesiyle başladıklarını belirten Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET) Asya Pasifik bölgesinden sorumlu Uluslararası Operasyonlar Bölgesel Direktörü Shahab Shayan, bu sıralamanın, seyahatseverlerin 12 ay boyunca farklı destinasyonlardaki konaklama, restoranlar ve yapılacak etkinlikler hakkındaki yorumları ve derecelendirmelerine dayandığını vurguladı. Bu başarının, muazzam ziyaretçi artışıyla daha da pekiştirildiğini aktaran Shayan, bu artışın Türkiye’den  değerli ortaklıkların desteğiyle de devam edeceğini umduklarını ifade etti.

Eşsiz deneyimlerin yanı sıra, Dubai şehri kendini her temas noktasında olağanüstü hizmet sunmaya adamış durumda. Ayrıca, Dubai olağanüstü yaşam kalitesi ve yüksek seviyedeki güvenlik ve emniyetiyle de tanınırken, bu özellikleri şehri ziyaret etmek, yaşamak ve çalışmak için dünyanın en iyi şehri olma konumunu daha da pekiştiriyor. Dünyanın şehirler ve ülkeler hakkındaki en büyük kullanıcı katkılı veri tabanı olan Numbeo tarafından açıklanan verilere göre Birleşik Arap Emirlikleri 2023’te dünyanın en güvenli ikinci ülkesi oldu. Ayrıca, finansal hizmetler sağlayıcısı Remitly tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve Türk medyasında da kendine yer bulan rapora göre Dubai, taşınmak için en iyi şehir olarak seçildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı