Dünyaya meydan okuyan zafer Çankaya'da coşkuyla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı, Çankaya’nın dört bir yanında bando gösterileri ve konserlerle kutlanacak.

  • 25 Ağustos 2023
  • Dünyaya meydan okuyan zafer Çankaya'da coşkuyla kutlanacak için yorumlar kapalı
  • 148 kez görüntülendi.
Dünyaya meydan okuyan zafer Çankaya'da coşkuyla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı, Çankaya’nın dört bir yanında bando gösterileri ve konserlerle kutlanacak.

Zafer Bayramı’nın 101. yılında Çankaya’da kutlamaların ana adresi Çayyolu’ndaki  Atapark olacak. 4 konserle taçlanacak kutlamalarda ‘Her Neyse’ ‘Milat’ ‘Kirli’ ve ‘Pera’ grupları sahne alacak.

Çankaya Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar’da başlayan Büyük Taarruz’un, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanışının 101. Yılını coşkuyla kutlayacak. Gün boyu Çankaya’nın dört bir yanında sürecek kutlamalar, bando gösterileri ve konserlerle taçlanacak. Zafer Bayramı’nın 101. yılında Çankaya’da kutlamaların ana adresi Çayyolu’ndaki  Atapark olacak. 4 konserle taçlanacak kutlamalarda ‘Her Neyse’ ‘Milat’ ‘Kirli’ ve ‘Pera’ grupları sahne alacak.

“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUM”
Zaferin 101. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlandıklarını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Dünya tarihinde büyük bir iz bırakan ve tüm dünyaya örnek bir zafer kazanan Mustafa Kemal Atatürk’ün bize vatan yaptığı bu toprakları ve bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız. O’nun kazandığı Büyük Zaferimizin 101. Yılını en güzel şekilde kutlayacağız. Ben bütün vatandaşlarımızı kutlamalarımıza davet ediyorum. Büyük zaferi gelecek nesillerimizin de gururla ve coşkuyla kutlaması için Atamızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, O’na layık bir şekilde yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

GÖSTERİLER VE 4 KONSER
Büyük Zafer’in 101. Yılında ilk tören Çayyolu Atapark’ta saat 10.00’da Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katılımıyla gerçekleşecek. Törenin ardından Çankaya Bandosu marşlarla Çankaya’nın cadde ve sokaklarını dolaşarak yurttaşlara Türk Bayrağı dağıtacak. Akşam saatlerinde ise ‘Her Neyse’ ‘Milat’ ‘Kirli’ ve ‘Pera’ gruplarının özel konserleri Atapark’ta Başkentlilerle buluşacak.

Çankaya Belediyesinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama ayrıntıları şöyle:

BANDO GÖSTERİLERİ:
10.00 – Çayyolu Atapark Tören ve Bando – Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah. 2853. Cad.  
12.00 – Kızılay Güvenpark
13.00 – Bahçelievler 7. Cadde

15.30 – İsmet İnönü Parkı

16.30 – Tunalı Hilmi Caddesi

 

KONSERLER -ATAPARK

16.30 – Her Neyse

17.45 – Milat

19.00 – Kirli

20.30 – Pera

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı