Eczacıbaşı Geleceğe Smaç 16. Gelişim Takımları Turnuvası Oynandı

Elde ettiği başarılarla ve yetiştirdiği sporcularla bugüne dek binlerce sporcuyu voleybolumuza kazandıran Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün ES Voleybol iş birliği ile başlattığı Geleceğe Smaç projesinde, “16.

  • 06 Şubat 2024
  • Eczacıbaşı Geleceğe Smaç 16. Gelişim Takımları Turnuvası Oynandı için yorumlar kapalı
  • 209 kez görüntülendi.
Eczacıbaşı Geleceğe Smaç 16. Gelişim Takımları Turnuvası Oynandı

Elde ettiği başarılarla ve yetiştirdiği sporcularla bugüne dek binlerce sporcuyu voleybolumuza kazandıran Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün ES Voleybol iş birliği ile başlattığı Geleceğe Smaç projesinde, “16. Gelişim Takımları Turnuvası” sona erdi.

 

En küçük yaş gruplarının katıldığı turnuva pek çok sporcunun katıldığı “ilk turnuva” oldu.

İstanbul, Adana, Mersin ve Eskişehir’den 12-13 yaşlarındaki Midi takımları ile 10-11 yaşlarındaki Mini takımlarının sporcuları 220 kişilik iki ayrı grup halinde turnuvaya katılarak toplam 6 gün boyunca maçlar yaptılar ve ilk turnuva deneyimlerini yaşadılar. 

Antalya’da Crystal Centro Oteli’nde konaklayan sporcular Nirvana Cosmopolitan Spor Merkezinde maçlarını oynadılar. Voleybol tarihini anlatan videolar ile Türk Kadın Milli Takımının başarı hikayelerini konu alan videolar izleyen sporcular, antrenörlerinin gösteri maçını keyifle izlerken maç yorgunluklarını da attılar.

 

“Cumhuriyet” dansı ile Atatürk saygıyla anıldı

Turnuvanın ilk döneminde ES Voleybol midi ve mini erkek takımlarının da yer aldığı organizasyonun son gününde genç voleybolcular Cumhuriyetin 100. yılına özel bir dans gösterisi gerçekleştirdiler. Etnik tarz ve hiphop figürlerinin yanı sıra teke ve zeybek figürlerinin de yer aldığı “Cumhuriyet” dansı ile genç sporcular Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sundular.

2023-2024 sezonunda Eczacıbaşı Geleceğe Smaç kampüslerinde forma giyen toplam 2500 lisanslı sporcudan yaklaşık 1500 tanesi Kasım, Ocak ve Nisan aylarındaki Gelişim Takımları Turnuvasında buluşuyorlar. Bu sporcular dışında projenin performans takımlarında yer alan sporcular ise Türkiye Şampiyonalarında özellikle Midi ve Küçük yaş kategorilerinde 4-5 farklı ilden final müsabakalarına katılarak Türkiye dereceleri elde etmeye çalışıyorlar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı