Efes Selçuk Belediyesi, Şen Şeftali Şenliği'yle üreticileri güçlendirecek

Tarım kenti Efes Selçuk’un bereketli topraklarında yetişen şeftali için 16 Temmuz Pazar günü Belevi’de Şen Şeftali Şenliği düzenleniyor.

  • 12 Temmuz 2023
  • Efes Selçuk Belediyesi, Şen Şeftali Şenliği'yle üreticileri güçlendirecek için yorumlar kapalı
  • 151 kez görüntülendi.
Efes Selçuk Belediyesi, Şen Şeftali Şenliği'yle üreticileri güçlendirecek

Tarım kenti Efes Selçuk’un bereketli topraklarında yetişen şeftali için 16 Temmuz Pazar günü Belevi’de Şen Şeftali Şenliği düzenleniyor.

Belevi Şen Şeftali Şenliği, artan maliyetler ve ekonomik kriz karşısında üretimi devam ettirmek noktasında zorlanan üreticilerin sorunlarına vurgu yapmak, üreticilerin karşı karşıya kaldığı sorunları tarım sektörünün temsilcileriyle birlikte dile getirmek,  üretici ile dayanışmayı sağlamak, tüketici grupları ile üreticiyi buluşturmak amacıyla bu yıl bir kez daha Efes Selçuk’un Belevi Mahallesi’nde düzenleniyor.  

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın en lezzetli şeftalileri arasında yer alan Belevi şeftalisinin topraktan dala uzanan yolcuğunda üreticilere katkı sunmak amacıyla düzenlenecek şenlik programında üretici pazarı, el sanatları, yerel lezzetler, halk oyunları ve konser yer alıyor.

 

EN GÜZEL ŞEFTALİ SEÇİLECEK

 Şenlik programı çerçevesinde bu yıl da Belevi ve Efes Selçuklu üreticilerin ürettiği şeftaliler yarışacak. Yarışmanın sonunda en güzel şeftalinin seçilmesinin yanı sıra şeftalili lezzetler de katılımcılarla buluşacak.

Şenlik çerçevesinde üretici pazarında yerel üreticiler ürettikleri ürünler ve hediyelik eşya stantlarıyla yer alacak.

 

DOLU DOLU BİR ŞENLİK PROGRAMI

Belevi Şen Şeftali Şenliği 16 Temmuz Pazar günü saat 16.30’da Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in bisiklet topluluğu ile alana girişi ile başlayacak. Ardından gerçekleşecek şeftali hasadının ardından kortej,  halk oyunları gösterisi ve açılış konuşmaları ile devam edecek şenlikte en güzel şeftali yarışması düzenlenecek.  Stant ziyaretleri, Şeftalili Magnolia Yapımı Atölyesi, Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisi ve ödül töreninin ardından üretimi eğlence ile buluşturacak olan şenlik Umut Sülünoğlu ve Uğur Önür’ün “Ege Türküleri Konseri” ile son bulacak.

Belevi Şen Şeftali Şenliği ile ilgili ayrıntılı bilgi Efes Selçuk Belediyesi sosyal medya hesaplarından alınabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı