Ege Üniversitesinden TEKNOFEST- Ankara'ya teknoloji ve bilim çıkarması

Dünyanın en büyük uzay, havacılık, bilim ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST,  30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılında Başkent Ankara’da düzenlenecek.

  • 28 Ağustos 2023
  • Ege Üniversitesinden TEKNOFEST- Ankara'ya teknoloji ve bilim çıkarması için yorumlar kapalı
  • 124 kez görüntülendi.
Ege Üniversitesinden TEKNOFEST- Ankara'ya teknoloji ve bilim çıkarması

Dünyanın en büyük uzay, havacılık, bilim ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST,  30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılında Başkent Ankara’da düzenlenecek.  “Sen Geleceksin” sloganı ve Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ile düzenlenecek olan dev organizasyona Ege Üniversitesi de akademisyen ve öğrencilerden oluşan güçlü bir ekiple katılacak.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan, üniversitemizin de paydaşları arasında yer aldığı TEKNOFEST- Ankara’ya güçlü bir şekilde katılıyoruz. Öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun toplumun bütün katmanlarında yerleşmesini hedefleyen TEKNOFEST’in paydaşı olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Nisan ayında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan dev organizasyona geniş katılımla yerimizi almıştık. Önemli dereceler alan takımlarımız hem üniversitemizin hem de ülkemizin gururu oldular” diye konuştu.

 

“23 bilim ve teknoloji takımımızla yer alacağız”

Ege Üniversitesinin standında çeşitli alanlarda sürdürülen araştırma projeleri ile sanal oyunların sergileneceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Şimdi de 64 takımla başvuru yaptığımız model organizasyonun finallerinde 23 bilim ve teknoloji takımımızla yer alacağız. Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizin bilimsel ekosistemin çıktılarını TEKNOFEST Ankara’da da sergileyecek olmanın heyecanını bir kez daha yaşıyoruz. Öğrencilerimiz, çeşitli alanlarda hazırladıkları projeler ile üniversitemizi bu önemli organizasyonda temsil edecekler.  Biz de üniversite üst yönetimi olarak bundan önceki organizasyonlarda olduğu gibi bu etkinlikte de gençlerimizin yanında olacağız.  Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde belirlenen, ülkemizin bilim ve teknoloji politikalarının yol haritasını ortaya koyan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna başta öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz olmak üzere tüm birimlerimiz ve paydaşlarımızla aralıksız katkı sunmaya gayret ediyoruz, bu çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.  Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘Sen Geleceksin’  mottosu ile TEKNOFEST- 2023 için 30 Ağustos- 03 Eylül tarihleri arasında Ankara Etimesgut Havalimanı’nda güçlü bir şekilde yer alıyoruz.  Akademik paydaşı olduğumuz bu festivalde yer alan tüm proje takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı