Egeli spor bilimcilerden doğru egzersiz şiddetini belirlemeye yönelik proje

Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof.

  • 31 Ağustos 2023
  • Egeli spor bilimcilerden doğru egzersiz şiddetini belirlemeye yönelik proje için yorumlar kapalı
  • 154 kez görüntülendi.
Egeli spor bilimcilerden doğru egzersiz şiddetini belirlemeye yönelik proje

Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Özkaya’nın yürütücülüğünü yaptığı “Aerobik Limit Güç: Zirve Oksijen Kullanımı Veren En Yüksek Güç Çıktısı Aşıldığında Enerji Tüketimi Daha Anaerobik Midir?” başlıklı proje TÜBİTAK 1002 kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

 Proje ile sporcuların hem aerobik güç hem de anaerobik dayanıklılık düzeylerini geliştirmede etkili olabilecek en doğru egzersiz şiddetinin belirlenmesi amaçlanıyor. Proje ekibini makamında ağırlayarak tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ekibe çalışmalarında başarılar diledi.

EÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Görkem Aybars Balcı ve Doktora öğrencisi Hakan As’ın araştırmacı olarak görev aldığı projede, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Eğitimi Bölümü Araştırma Görevlisi Arda Peker ve Yüksek Lisans öğrencisi Erkutay Kaya bursiyer olarak yer alıyor. Çalışmanın bulguları spor bilimleri alanında önemli bir uluslararası kongrede sunuldu ve araştırma ekibinden Arda Peker, ELSA Genç Araştırmacı Ödülleri 2022 Yılı Birincilik Ödülü’nü almaya layık görüldü. Arda Peker ödülünü Exeter Üniversitesinde çalışan ve uygulamalı spor bilimleri alanında dünya çapında önemli bir isim olan Prof. Dr. Andrew M. Jones’un elinden aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı