Gedik Yatırım İnsan kaynaklarına yatırım yapmaya devam ediyor

Sermaye piyasalarının son yıllarda yakaladığı büyümeyi ve gelişimi aynı ivmeyle devam ettirebilmesi için en az 25 bin çalışana ihtiyaç duyuluyor.

  • 13 Şubat 2024
  • Gedik Yatırım İnsan kaynaklarına yatırım yapmaya devam ediyor için yorumlar kapalı
  • 83 kez görüntülendi.
Gedik Yatırım İnsan kaynaklarına yatırım yapmaya devam ediyor

Sermaye piyasalarının son yıllarda yakaladığı büyümeyi ve gelişimi aynı ivmeyle devam ettirebilmesi için en az 25 bin çalışana ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyacın bilincinde olan Gedik Yatırım, insan kaynaklarına ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor.

 

Türkiye’nin önde gelen yatırım kuruluşlarından biri olan ve son dönemde yaptığı teknolojik yatırımlarla dikkat çeken Gedik Yatırım, Türkiye’nin ekonomik gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. 1991 yılında kurulan, 2010 yılında halka açılan ve sermaye piyasalarının her alanında lider olma vizyonu ile hareket eden şirket, yalnızca finansal açıdan değil insan kaynakları ve teknoloji alanında yaptığı yenilikler ve yatırımlarla da dikkat çekiyor.

Sermaye piyasalarının tüm alanlarında son yıllarda gerçekleşen büyümeye rağmen sektördeki çalışan sayısı bu büyümeyle orantılı bir şekilde artmadığının altını çizen Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, çalışan sayısının yalnızca 7 bin düzeyinde kaldığını belirti. Topaç, “Sektörün son yıllarda yakaladığı büyümeyi ve gelişimi aynı ivmeyle devam ettirebilmesi için sektördeki insan kaynağının da hem nicelik hem nitelik olarak artış göstermesi büyük önem taşıyor. Yatırımcılara aynı kalitede hizmet verilebilmesi için sektördeki çalışan sayısının yatırımcı sayısının artışına paralel olarak 6-7 kat artması gerekirken, teknoloji kullanımının etkisiyle en az yüzde 50 artarak asgari 25 bine ulaşması gerekiyor. Gedik Yatırım olarak bu konuda üstümüze düşen görevin bilincindeyiz ve yalnızca şirketimizin değil tüm sektörün nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamak ve çalışanlarımızın gelişimlerini hızlandırmak için programlar geliştiriyor ve yeni projeler hayata geçiriyoruz” dedi. 

İnsan kaynaklarına yatırım yapmaya devam ediyor

Gedik Yatırım, kuruluşundan bugüne 32 yıldır değişken ekonomik koşullardan bağımsız olarak çalışan sayısını sürekli artırıyor ve sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda son 5 yılda çalışan sayısı yaklaşık yüzde 64 artarak 504’e ulaştı. Kadın çalışan oranı da her geçen yıl artan şirkette şu anda çalışanların yüzde 45’i kadınlardan oluşuyor. 2024 yılında çalışan sayısını daha da artırmayı hedefleyen Gedik Yatırım aynı zamanda çalışanların gelişimine katkıda bulunmak adına Gedik Yatırım Akademi’yi hayata geçirdi. 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024 döneminde 3 yıl üst üste Great Place to Work – Türkiye En İyi İşverenler listesinde yer alan tek yatırım kuruluşu olan Gedik Yatırım, 2023’te ülkemizde ilk defa verilen Kadınlar için En İyi İşverenler Listesi’ne de dahil olarak bir ilki daha başardı.

Teknoloji yatırımları hızlanıyor

İnsan kaynaklarından sonra şirketin en önemli öncelikleri arasında yer alan teknoloji yatırımları kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Gedik Yatırım, 2023 yılında sermaye piyasalarında teknoloji alanında öncü işler yapmak ve ürün ihraç etmek amacıyla GYT Teknoloji’yi kurdu. Mobil uygulamalar, dijitalleşme projeleri, altyapı ve siber güvenlik alanlarında birçok projeye imza atan ekipte yeniden yapılandırılmaya gidilerek sektörün ilk yapay zeka odaklı departmanı hayata geçirildi. Şirket aynı zamanda 2021 yılı başından bu yana Inveo Ventures, hiVC, Fintech GSYF, BV Growth GSYF ve Türkiye’nin ilk Etki ve Sürdürülebilirlik Fonu’na toplamda 65,8 milyon TL yatırım gerçekleştirdi.

Ülke sporunun önemli markalarına destek olmaya devam ediyor

Gençler ve kadınlar başta olmak üzere geniş kitlelere ulaşmayı amaçlayan Gedik Yatırım, spor dünyasının başarılarına katkıda bulunmak amacıyla #BuHisseOrtakOl mottosuyla spor  sponsorluklarına imza atıyor. 2022 yılında Voleybol Milli Takımlarının 3 yıllık dönem için Ana Sponsorluğunu üstlenen Şirket, 2023 yılında ise Fenerbahçe Futbol Takımı’nın Resmi sponsoru oldu.

Sermaye piyasaları büyümeye devam ediyor

Sermaye piyasaları son dönemde ülkemizde hızla büyümeye devam ediyor. 2023 Aralık sonu itibarıyla pay senedi yatırımcı sayısı geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %102 artışla 7,6 milyona ulaşırken 2023 yılında toplam 54 halka arz gerçekleşti ve toplam halka arz büyüklüğü 79,3 milyar TL’ye (3,3 milyar USD’ye) ulaştı. 539 şirketin işlem gördüğü Borsa İstanbul’un toplam piyasa değeri 2023 yılında %62 artarak 10 trilyon TL’yi geçti. Bu ivmenin önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı