Gönül Coğrafyası Okumalarında kazananlar açıklandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ‘Dersaadet İstanbul’ temalı “Gönül Coğrafyası Okumaları” yarışmasının sonuçları açıklandı.

  • 10 Temmuz 2023
  • Gönül Coğrafyası Okumalarında kazananlar açıklandı için yorumlar kapalı
  • 167 kez görüntülendi.
Gönül Coğrafyası Okumalarında kazananlar açıklandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ‘Dersaadet İstanbul’ temalı “Gönül Coğrafyası Okumaları” yarışmasının sonuçları açıklandı. Büyükşehir, örnek şehircilik hizmetlerinin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında önemli çalışmalar yapıyor. Geleneksel hale gelen ve beşincisi düzenlenen “Gönül Coğrafyası Okumaları”, kültür, sanat ve edebiyat alanında dikkat çekiyor. Yarışmanın bu yılki kazananları da açıklandı.

 

EDEBİ YÖN GELİŞİYOR

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kültür, sanat ve spor çalışmalarını desteklemek ve yetenekli gençlere fırsat vermek amacıyla lise öğrencileri arasında ödüllü “Gönül Coğrafyası Okumaları” yarışması düzenliyor. Geçmişte yaşanan olayları fark ve idrak etme, farklı coğrafyaların tanınması ve tarihte yaşanan olaylar hakkında bilinçlenmesi amacıyla her yıl düzenlenen Gönül Coğrafyası Okumaları, bu yıl “Dersaadet İstanbul” temalı oldu. Yarışmayla beraber liseli gençler ödül kazanmanın yanı sıra ‘Gönül Coğrafyası Okumaları’nı pekiştirip edebi yönlerini, düşüncelerini kâğıda dökme becerilerini keşfetmiş oldu.

 

DERECEYE GİRENLER AÇIKLANDI

Seçici kurul başvurular tamamlandıktan sonra toplanıp seçimini yaptı. Hikaye kategorisinde Demet Durmuş Özsubaşı’nın rehber öğretmenliğinde Körfez Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ömer Tam 345 puanla; Deneme kategorisinde Abdulkerim Çelik’in rehber öğretmenliğinde Çayıova Kız AİHL öğrencilerinden Berfin Kayan 477 puanla ve Şiir kategorisinde ise Erdem Yıldırım’ın rehber öğretmenliğinde Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Amenna Nur Şanlıoğlu 43 puanla birinci oldu.

 

OKUNAN KİTAPLAR

“Gönül Coğrafyası Okumaları” projesi, Kocaeli’de öğrenim görmekte olan resmi ve özel tüm lise öğrencilerini kapsadı. Bu yıl projeye dâhil olan öğrenciler Yahya Kemal’in Aziz İstanbul eseriyle Okay Tiryakioğlu’nun Fatih Sultan Mehmet Han romanını okuyarak yarışmaya hazırlık yaptı.

 

ŞİİR, HİKÂYE, DENEME

Kocaeli’nin 12 ilçesinde yer alan okullarda final etabına kalan şiir, hikâye, deneme alanlarındaki çalışmalar, jüri tarafından titizlikle değerlendirildi. Her bir eserin ayrıca incelendiği değerlendirmede her alandan dereceye giren ilk 10 eser belirlendi.

 

ŞİİR KATEGORİSİ

“Gönül Coğrafyası Okumaları” yarışmasının şiir, hikâye ve deneme alanlarında dereceye giren öğrenciler Kılavuz Gençlik internet sitesinden ilan edildi. Buna göre şiir dalında birinci Amenna Nur Şanlıoğlu, ikinci Hasan Kurt üçüncü ise Melek Yıldırım oldu. Şiir dalında sırasıyla dereceye giren diğer öğrenciler ise; 4. Halit Ertuğrul Aykuş, 5. Beyza Açık, 6. Burak Yılmaz, 7. Zeynep Ceyda Yılmaz, 8, Dilara Cançeker, 9. Salih Karakoyun 10. Yaren Şenay oldu.

 

DENEME KATEGORİSİ

Deneme kategorisinde katılım oldukça yoğun olurken zorlu süreçten birinci çıkan Berfin Kayan oldu. Diğer sırama ise 2. Mehmet Emin Öksüz, 3. Yusuf Çıtakkul, 4. Zehra Nur Güneş, 5. Ela Koçak 6. Ahmet Yasin Yazıcıoğlu, 7. Rabia Sena Keleş, 8. Özge Avşar, 9. Sude Kar, 10. Mellike Uzun oldu.

 

HİKÂYE KATEGORİSİ

Öğrencilerin yeteneklerini yarıştırdığı hikaye kategorisinde Ömer Tam birinci olurken sırasıyla 2. Mert Yıldırım, 3. Kerem Atalar, 4. Hiranur Özdemir, 5. Hayrunnisa Polat, 6. Şüheda Ebrar Kaya, 7. Zeynep Keskin, 8. Zeynep Doster, 9. Zeynep Katkay 10. Muhammed Ensar Özketen şeklinde dereceye girdiler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı