Hamilelikte Vitaminlerin ve Minerallerin Önemi

  • 10 Temmuz 2021
  • Hamilelikte Vitaminlerin ve Minerallerin Önemi için yorumlar kapalı
  • 1.569 kez görüntülendi.
Hamilelikte Vitaminlerin ve Minerallerin Önemi

Hamilelik hem bedenen hem ruhen dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Ruhen güçlü olmak gerekir. Hamileliğin güzel yanlarının yanında bazı zorlukları da vardır. Bu dönemde evlat sahibi olmanın heyecanını yaşamak ve bazı cilvelerini anlayışla karşılamak gerek. Bebeğinize kavuşacağınız günü düşünün ve huzurlu bir hamilelik geçirmeye çalışın.

Hamilelikte vitamin ve minerallerin alımı vücudun sağlıklı bir hamilelik geçirmesi için çok önemlidir.

Vitaminler ve mineraller birbirinin emilimini kolaylaştırırlar. Örneğin d vitamini kalsiyum ve fosforun vücutta kullanılmasına yardımcıdır. Hamilelikte kalsiyum alımı bebek ve annenin sağlığı için önem taşır. Kalsiyum kanın fazla pıhtılaşmasını önler bu da damar tıkanıklığını önlemek anlamına gelir. Kemik ve diş sağlığını destekleyicidir. Süt ve süt ürünlerini tüketmek gerekir. Koyu yeşil yapraklı bitkilerde de kalsiyum bulunur. Sütü tüketirken sütün pastörize olmasına dikkat etmelisiniz. Pastörize olmayan sütlerde bazı bakteriler oluşabilir ve bu bakteriler hamile anne adayına zarar verebilir. Bebeğin gelişimini eksi yönde etkileyebilir.

Hamilelikte demir alımına da dikkat etmeniz gerekiyor.

Birçoğumuz hamilelikte kan hapı içeriz. Bunu içmemizin nedeni vücudumuza demir alımı yapmaktır. Demir eksikliğinin nedeni vücuda yeteri kadar demir alımının yapılmamasıdır ya da aşırı kanama nedeniyle demirin eksilmesidir. Erken doğumu ve düşük tehlikesini aza indirmek için demir önemlidir. Kuru baklagillerde, ıspanak gibi yeşil bitkilerde, kırmızı ette, buğday ve yulaf ununda, bazı kuru meyvelerde demir vardır.