Hedef Portföy'den faiz üzerinde mutlak getiri hedefleyen akıllı fon: Vega Arbitraj Fonu

Hedef Portföy, piyasa riski taşımadan mevduat üstü mutlak getiri hedefi ile yönetilen HDK – Vega İstatiksel Arbitraj Hisse Senedi Serbest Fon’unu yatırımcıların hizmetine sundu.

  • 01 Eylül 2023
  • Hedef Portföy'den faiz üzerinde mutlak getiri hedefleyen akıllı fon: Vega Arbitraj Fonu için yorumlar kapalı
  • 130 kez görüntülendi.
Hedef Portföy'den faiz üzerinde mutlak getiri hedefleyen akıllı fon: Vega Arbitraj Fonu

Hedef Portföy, piyasa riski taşımadan mevduat üstü mutlak getiri hedefi ile yönetilen HDK – Vega İstatiksel Arbitraj Hisse Senedi Serbest Fon’unu yatırımcıların hizmetine sundu. Özel üretilen çip ile desteklenen Vega Arbitraj Fon, hızlı ve akıllı algoritması sayesinde arbitraj fırsatlarını verimli şekilde değerlendiriyor. Vega Arbitraj Fonu aynı zamanda, yatırımcısına likidite kolaylığı ve üstelik %0 stopaj avantajı sağlıyor. Sadece nitelikli yatırımcılara satılabilen fona TEFAS üyesi tüm aracı kurum ve bankalardan yatırım yapılabiliyor. 

“Birikimlerinizi hedefine ulaştırır” mottosuyla faaliyet gösteren Hedef Portföy tarafından 26 Temmuz 2023 tarihinde ihraç edilen fon, düşük volatilite ile orta vadede mevduat üzeri mutlak getiri hedefi ile yönetiliyor. Özel çip ile geliştirilen algoritmalarla teknolojinin olanaklarından üst düzeyde yararlanan Vega Arbitraj Fonu, fiyat uyumsuzlukları olan varlıklarda eşzamanlı uzun ve kısa pozisyonlar alarak, arbitraj olanaklarını değerlendiriyor ve bu vasıtası ile getiri sunuyor. Hisse senedi yoğun fon olması sayesinde de gerçek kişi yatırımcılara %0 stopaj avantajı sağlıyor. Piyasanın dalgalanmasından bağımsız olarak düşük volatilite ile getiri sunan ve toplam değerinin en az %80’i hisse senetlerinden oluşan Vega Arbitraj Fonu, istatiksel ve temel analizlere dayalı olarak makul değerinin üzerinde olduğu tespit edilen finansal enstrümanlarda kısa pozisyon, makul değerinin altında olduğu tespit edilen finansal enstrümanlarda ise uzun pozisyon taşıyarak, piyasa hareketlerinden bağımsız, mutlak getiri sağlamayı hedefliyor.

 

Nitelikli yatırımcılar için alternatif fırsat

Hedef Portföy Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Güner, Vega Arbitraj Fon’un piyasa kaynaklı riskleri taşımadan, düşük oynaklıkla sabit getiri üzerinde getiri hedefleyen nitelikli yatırımcılar için fırsat olduğunu belirterek şunları söyledi: “Mevcut ekonomik koşullarda, yatırımcıların alternatif ürünlere yönelme eğilimleri oluyor. Birikimlerini korumak isteyen yatırımcılara hisse senedi fon yatırım önerimiz halen devam ediyor. Bunun yanında piyasa riski taşımak istemeyen yatırımcılar için ise yeni kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Vega İstatistiksel Arbitraj Hisse Senedi Serbest Fonumuz gibi olan arbitraj fonlarını öneriyoruz.  26 Temmuz’da yatırımcılara sunulan Vega Arbitraj Fonumuz, 01.09.2023 tarihli TEFAS verileri doğrultusunda kurulduğu günden bu tarihe %7,2 (yıllıklandırılmış basit 71,4%) getiri sundu. Görüldüğü gibi fonumuz yatırımcılarına piyasa riski almadan mevduat faizinin oldukça üzerinde getiri kazanma fırsatı sunuyor.”

2 günlük satış valörü sayesinde likidite kolaylığı sağlayan ve TEFAS’ta işlem gören Vega Arbitraj Fonu’na yatırım yapmak isteyenler yatırımcılar, hesaplarının bulunduğu tüm üye banka ve aracı kurumların şubelerinden veya internet-mobil uygulamalarını kullanarak HDK koduyla alımını gerçekleştirebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı