Hedef ülkeye hizmet dünya ile rekabet

Teksüt Türkiye’de ve yurtdışında büyümeye devam ediyor.

  • 01 Şubat 2024
  • Hedef ülkeye hizmet dünya ile rekabet için yorumlar kapalı
  • 149 kez görüntülendi.
Hedef ülkeye hizmet dünya ile rekabet

Teksüt Türkiye’de ve yurtdışında büyümeye devam ediyor. Türkiye’de bayi ağını genişleterek yaygınlığını artıran Teksüt, katıldığı yurtdışı fuarlar ve pazarlama çalışmaları ile ihracat yaptığı ülke sayısını 42’ye çıkardı.

Geçtiğimiz yıl TFF Trendyol 1. Lig takımlarından Bandırmaspor’un isim sponsorluğunu üstlenen  Teksüt’ün Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, önceliklerinin ülkeye ve bölgeye hizmet etmek, hedeflerinin de dünya ile rekabet olduğunu açıkladı.

 Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri kuruluşu Teksüt 2024 yılında 68’inci yılına adım atıyor. Teksüt, 2023 yılını İSO 500 listesi içinde yer alarak, ihracat yaptığı ülke sayısını da 42 ülkeye çıkararak tamamladı. Sosyal çalışmalara destek vermeye, bölge ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, üç yıllığına Bandırmaspor’un isim ve forma sponsorluğunu üstlenen Teksüt, Gönen’de bulunan üretim tesislerine yatırım yapmayı sürdürüyor. Uluslararası standartlardaki üretim gücü ile mevcut ürün portföyünü geliştirerek ihracat payını daha da artırmayı hedefliyor.  

 Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, 2024 yılında hem Türkiye’de hem de ihracat ile  dünyada büyümeye devam etme hedeflerinin altını çizerek şunları söyledi: “Şu anki iş gündemimizde mevcut ürün portföyümüzü geliştirme, operasyonel verimliliği artırma ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarma öncelikli konular arasında yer alıyor. 2023 yılını büyüme ve istikrar yılı olarak değerlendirdik. Sosyal yatırımlara, altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Yurt içinde ve yurt dışında daha geniş bir pazar payı elde etmeye odaklanarak, ürün kalitesini artırmaya ve müşteri tabanımızı genişletmeye yönelik çabalarımız devam edeceğiz. Bu yıl önceliklerimiz arasında, Ar-Ge çalışmalarını güçlendirmek, sürdürülebilirlik stratejilerimizi daha da iyileştirmek ve yeni pazarlara açılım yaparak büyümeyi sürdürmek bulunuyor. Rekabet avantajımızı artıracak çalışmalara daha fazla odaklanacağız. Başta operasyon süreçlerimizi geliştirmek üzere teknolojiyi işimize daha çok entegre edeceğiz.”

Gönen’de üretiyoruz, dört kıtaya pazarlıyoruz

Cevdet Arınık, Türkiye’de sütün en kaliteli olduğu topraklarda dünya standartlarında üretim teknolojilerini kullanarak yerel ve evrensel lezzetleri hem Türkiye hem de dünya pazarına sunmak için çalıştıklarını belirtti. Amerika’dan Uzakdoğu’ya, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar uluslararası geçerliliği olan ödüllü ürünlerle çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı