“İhracat Bedeli Kabul Belgesi" işlemleri Kuveyt Türk Mobil Şube ile daha hızlı ve kolay

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk, ihracatçı firmaların işlerini kolaylaştırarak “İhracat Bedeli Kabul Belgesi” işlemlerini şimdi de mobil şubeye taşıdı.

  • 22 Temmuz 2023
  • “İhracat Bedeli Kabul Belgesi" işlemleri Kuveyt Türk Mobil Şube ile daha hızlı ve kolay için yorumlar kapalı
  • 159 kez görüntülendi.
“İhracat Bedeli Kabul Belgesi" işlemleri Kuveyt Türk Mobil Şube ile daha hızlı ve kolay

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk, ihracatçı firmaların işlerini kolaylaştırarak “İhracat Bedeli Kabul Belgesi” işlemlerini şimdi de mobil şubeye taşıdı. Kullanıcılar bu sayede hem vakitten tasarruf edecek hem de düşük hizmet ücreti avantajlarından faydalanabilecekler. 

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini dinlemeye ve yeni çözümler geliştirmeye devam ediyor. Daha önce katılım finans alanında bir ilki hayata geçirerek İhracat Bedeli Kabul Belgesi (İBKB) işlemlerinin fiziki şubeye gitmeksizin internet şubesi üzerinden de yapılabileceğini duyuran Kuveyt Türk, şimdi de bu işlemleri mobil şubeye taşımayı başardı. Bu sayede müşteriler fiziki veya internet şubelerinin yanı sıra mobil şube üzerinden de İBKB düzenleyip listeleyebiliyor ve süreçleri mobil ortamdan takip edebiliyor. Bu sayede de Kuveyt Türk müşterileri hem zamandan tasarruf edebiliyor hem de düşük hizmet ücreti avantajından yararlanabiliyorlar. 

 

“İhracat Bedeli Kabul Belgesi” işlemi nasıl gerçekleştiriliyor?

İhracat Bedeli Kabul Belgesi (İBKB), ihracat bedellerinin ülkemize getirildiğini ve İhracat Genelgesi’nde belirtilen oranda dövizin bankalar aracılığıyla Merkez Bankası’na satılmasını sağlayan bir belgedir. Firmalar bu hizmetten yararlanırken TCMB’nin belirlemiş olduğu saat aralığında ilan edilen kurlardan döviz satış işlemi gerçekleştirebiliyor. Kuveyt Türk, bu noktada USD-EURO-GBP döviz cinslerinden İBKB oluşturma seçeneğini de müşterileriyle buluşturuyor. Şimdi de mobil şube üzerinden gerçekleştirilebilen yeni hizmetle, yapılan İBKB işlemleri görüntülenebiliyor ve listelenebiliyor. İlgili hizmetten yararlanabilmek için firmaların gümrük beyannamesi oluşmuş ve hesaba ihracat bedelinin gelmiş olması gerekiyor. Hizmetten ihracat yapan tüm KOBİ, ticari ve kurumsal müşteriler yararlanabiliyor.

 

Kuveyt Türk Hakkında

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin şekilde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın bankacılığı alanında adım atan ilk katılım finans kuruluşu olan Kuveyt Türk, ayrıca dünyada ve Türkiye’de ilk sürdürülebilir sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir finans kuruluşu tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de iki Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahiptir. Son 5 yıldır Türkiye’nin En İyi İşvereni ödülüne layık görülen Kuveyt Türk, 2021’de de ilk sırada Avrupa’nın En İyi İşvereni seçildi. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 443 şubesiyle ve dijital kanallarıyla müşterilerine hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımı doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, insani yardım kampanyalarına destekte bulunmuş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı