İranlı kadın yönetmen Firouzeh Khosrovani ilk kez Türkiye'de

Kadın sinemacılara daha fazla alan açmayı hedefleyen Boşluğa Dikkat projesinin açıkhava film gösterimlerinde 19 Ağustos’ta Bir Ailenin Röntgeni izlenebilecek.

  • 17 Ağustos 2023
  • İranlı kadın yönetmen Firouzeh Khosrovani ilk kez Türkiye'de için yorumlar kapalı
  • 176 kez görüntülendi.
İranlı kadın yönetmen Firouzeh Khosrovani ilk kez Türkiye'de

Kadın sinemacılara daha fazla alan açmayı hedefleyen Boşluğa Dikkat projesinin açıkhava film gösterimlerinde 19 Ağustos’ta Bir Ailenin Röntgeni izlenebilecek. Film sonrasında İranlı yönetmen Firouzeh Khosrovani ilk kez Türkiyeli sinemaseverlerle buluşacak

İstanbul Modern Sinema’nın Türk Tuborg’un katkılarıyla hazırladığı ve ustalık sınıfı, söyleşiler, atölye çalışmaları gibi birçok etkinliğe yer verecek yeni uluslararası projesi Boşluğa Dikkat’in ilk programı, 18-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek beş filmlik açıkhava gösterimi. İran’dan Şili’ye kadın yönetmenlerin kişisel ve toplumsal tarihlerin kesiştiği filmlerinden oluşan program, konukların katılımıyla gerçekleşecek.   

Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde ödül kazanan Bir Ailenin Röntgeni’nin yönetmeni Firouzeh Khosrovani, Türkiye’deki izleyicilerle ilk kez bir araya gelecek ve İran’daki kadın dayanışmasından haberler getirecek.

BİR AİLENİN RÖNTGENİ, 2020

Batı’da okumuş seküler bir baba ve dindar bir annenin kızı olan Khosrovani, Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde ödül kazanan bu filminde aile hikâyesini anlatır. Aynı çatı altında nasıl bir arada yaşadıklarını, ebeveynleri arasındaki mektuplar, aile arşivinden fotoğraflar ve videolar ile gözler önüne serer. Devrim öncesinden bugüne modern İran tarihindeki temel çatışmalar üzerine düşündüren bu belgesel, batı medyasının insanlık dışı gösterdiği siyasi bir duruma dair son derece içten ve insani bir görüş sunuyor. 

Tarih: 19 Ağustos 2023, Cumartesi 

Film gösterimi: 21.00

Söyleşi: 22.30

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı