Karşıyaka'da iki gün boyunca Balkan rüzgarları esti

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Birleşik Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenen ‘Fikri Altay Mahalle Şenliği’ büyük coşkuya sahne oldu.

  • 18 Ağustos 2023
  • Karşıyaka'da iki gün boyunca Balkan rüzgarları esti için yorumlar kapalı
  • 150 kez görüntülendi.
Karşıyaka'da iki gün boyunca Balkan rüzgarları esti

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Birleşik Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenen ‘Fikri Altay Mahalle Şenliği’ büyük coşkuya sahne oldu.

Ahmet Beko Futbol Sahası’nda gerçekleşen şenlikte iki gün boyunca dans ve müzik grupları gösteriler sundu. Vatandaşlar şarkılara alkışlarla ve danslarla eşlik etti.

Coşkuya ortak olan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Burada oluşan kültür çok değerli ve güzel. Bunu geliştirerek devam ettirmemiz çok önemli” dedi.

YÜZLERCE MAHALLELİ KOL KOLA EĞLENDİ

Karşıyaka’nın Fikri Altay Mahallesi’nde düzenlenen şenlik buluşması, kentte iki gün boyunca Balkan rüzgarları estirdi. Karşıyaka Belediyesi ile Birleşik Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen renkli organizasyona Ahmet Beko Futbol Sahası ev sahipliği yaptı. Tapani Grubu, Çamdibi Halk Oyunları Topluluğu Derneği, Üsküp Folklor Ekibi ve Orkestra Sertan ile coşan mahalle sakinleri, kol kola girerek eğlencenin tadını çıkardı. Ayaküstü lezzetlerin yanında, Balkan mutfağına ait olan ‘Boza’ içildi. Karşıyaka Belediyesi’nin şenlik alanında kurup ücretsiz olarak üretici kadınlara tahsis ettiği stantlarda el emeği ürünler satışa sunuldu.

‘BU KÜLTÜR GELİŞEREK DEVAM ETMELİ’

Şenliğe katılarak mahalle sakinlerinin coşkusuna ortak olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sizlerle birlikte olmak çok güzel, iyi ki varsınız. Özellikle güzel çocuklarımız, hanımefendiler, beyefendiler ve gençlerimiz; burada oluşturduğunuz birliktelik bugünlerde ihtiyacımız olan bir durum. Ben geçenlerde Makedonya’daydım. Manastıra gittik, Atatürk’ün ayak bastığı askeri idadide bulunduk, çok duygulandık. Oralarda yaşanan hatıraları dinledik. Burada oluşan kültür çok değerli ve güzel. Bunu geliştirerek devam ettirmemiz oldukça önemli. Türk Milleti çok büyük bir millettir. Bu millet çok güzel bir geleceği hak ediyor. Bunun için mücadele edeceğiz. Onurla şerefle mücadele edeceğiz. Ben bu yolda aziz milletimize güveniyorum. Bu güzel etkinliği düzenleyen ve katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HEM ÇOCUKLARA HEM BÜYÜKLERE

Sıcak yaz akşamlarını mahalle kültürü ile birleştirerek eğlenceye dönüştürdüklerini belirten Birleşik Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlkay Şendorman da “Belediyemiz tarafından Egenin İncileri Kadın Kooperatifi, Örnekköy Kadın Platformu, Karşıyakalı Kadınlar Kooperatifi ve mahallemizde yaşayan kadınlara ücretsiz stantlar verildi. El emeği ürünlerini satma şansı buldular. İlk gün, Göçmen kültürünü benimsemelerine katkı sağlamak için çocuklarımıza yönelik eğlenceler düzenledik. İkinci gün de mahallede yaşayan büyüklerimiz ve bizler için etkinlikler gerçekleştirdik. Şenliğimize sponsorlardan ve Karşıyaka Belediyesi’nden çok büyük destek aldık. Bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı