Kaspersky'e Üst Üste İkinci Defa 'Stratejik Lider' Ödülü"

Kaspersky’e Üst Üste İkinci Defa ‘Stratejik Lider’ Ödülü”     Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, AV-Comparatives tarafından yapılan Endpoint Prevention and Response (EPR) Testinde üst üste ikinci yıl en yüksek derece olan ‘Stratejik Lider’ ödülünü aldı.

  • 04 Aralık 2023
  • Kaspersky'e Üst Üste İkinci Defa 'Stratejik Lider' Ödülü" için yorumlar kapalı
  • 115 kez görüntülendi.
Kaspersky'e Üst Üste İkinci Defa 'Stratejik Lider' Ödülü"

Kaspersky’e Üst Üste İkinci Defa ‘Stratejik Lider’ Ödülü”

 

 

Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, AV-Comparatives tarafından yapılan Endpoint Prevention and Response (EPR) Testinde üst üste ikinci yıl en yüksek derece olan ‘Stratejik Lider’ ödülünü aldı. Bu ödül, ürünün uygun ürün maliyeti ve operasyonel doğrulukla birlikte ihlalleri önleme ve bunlara yanıt verme konusunda en iyi etkinlik düzeyini temsil ettiğinin bir kanıtı niteliğinde.

Artan sayıda hedefli karmaşık saldırılar, işletmeleri siber güvenliklerine daha fazla önem vermeye ve tüm varlıklarını korumak için kapsamlı ve etkili siber güvenlik çözümleri uygulamaya zorluyor. Coherent Market Insights tarafından paylaşıldığı üzere, Küresel Uç Nokta Tespit ve Müdahale (EDR) pazarının 2023-2030 dönemi boyunca %26’lık bir yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) kaydetmesi bekleniyor. Bu da EDR’nin çoğu kuruluş için hızla standart bir siber güvenlik aracı haline geldiği anlamı taşıyor.

AV-Comparatives, Uç Nokta Önleme ve Yanıt (EPR) Testi kapsamında 12 EPR ürününü hedefli saldırıları durdurma ve analiz etmedeki etkinliklerini değerlendirmek üzere 50 ayrı hedefli saldırı senaryosuna tabi tuttu. Test ekibi bu ürünlerin Aktif Yanıt (Önleme), Pasif Yanıt (Tespit), Operasyonel Doğruluk Maliyetleri ve İş Akışı Gecikme Maliyetlerini değerlendirdi.

Yapılan testler sonucunda Kaspersky Detection and Response Expert, testin tüm aşamalarında 50 senaryodan 50’sinde saldırıları önledi ve tespit etti. Bu da kümülatif olarak hem Aktif hem de Pasif Yanıt oranlarının yüzde 100 olmasıyla sonuçlandı. Ürün ayrıca iş akışı gecikmeleriyle ilgili hiçbir ek maliyete sebep olmadığını gösterdi. Bu kullanıcının dosyalar analiz edilirken beklemek zorunda kalmayacağı anlamına geliyor. Kaspersky Detection and Response Expert ayrıca düşük toplam sahip olma maliyeti (TCO) ile tüm katılımcılar arasında ilk iki içinde yer aldı.

 

Araştırmaya göre Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, MITRE’nin taktikleri, teknikleri ve prosedürleri (TTP’ler) ile iyi bir eşleştirme sağlayarak SOC analistlerine olayları araştırmak için gerekli bilgileri sağladı ve uyarıların mükemmel bir şekilde önceliklendirilmesine katkıda bulunarak üretilen tüm uyarılardaki gürültüyü en aza indirdi.

Kaspersky Tehdit Araştırmaları Lideri Alexander Liskin, şunları söyledi: “Amiral gemisi kurumsal çözümümüz Kaspersky EDR Expert’i düzenli olarak bağımsız profesyonel değerlendirmelere tabi tutuyoruz, çünkü bu değerlendirmeler ürünün gerçek yetenekleri hakkında üçüncü taraf uzman görüşü almamıza yardımcı oluyor. Ayrıca gelecekte ürünü geliştirmenin yeni yollarını keşfetmemizi ve verimli teknolojiler ve çözümler geliştirdiğimizden emin olmamızı sağlıyor. AV-Comparatives tarafından yapılan EPR araştırması bu tür bir değerlendirme. Kaspersky EDR Expert’in kurumsal altyapıyı hedefli saldırıların yüzde 100’üne karşı başarıyla korumasından ve en yüksek derecelendirme olan ‘Stratejik Lider’ payesiyle onurlandırılmasından mutluluk duyuyoruz.”

AV-Comparatives CEO’su ve Kurucusu Andreas Clementi de şunları ekledi: “Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, üst üste ikinci yıl Stratejik Lider olarak derecelendirildi. Ürün, testlerin yapıldığı kuruluşun ağını değerlendirme sırasında hedeflenen tüm saldırılara karşı, saldırılar içeride ilerlemeden ve ağa sızmadan önce korumayı başardı.”

Endpoint Prevention and Response Test’in tüm sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz. Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert hakkında daha fazla bilgi edinmek için Kaspersky web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı