Konya Tarihine İz Bırakacak Yarışmada Ödüller Sahiplerini Buluyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi dokusunu yeniden canlandırmak amacıyla düzenlenen “Konya Alaaddin Tepesi 2.

  • 31 Temmuz 2023
  • Konya Tarihine İz Bırakacak Yarışmada Ödüller Sahiplerini Buluyor için yorumlar kapalı
  • 154 kez görüntülendi.
Konya Tarihine İz Bırakacak Yarışmada Ödüller Sahiplerini Buluyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi dokusunu yeniden canlandırmak amacıyla düzenlenen “Konya Alaaddin Tepesi 2. Kılıçarslan Köşkü ve Kazı Alanı Mimari Fikir Projesi Yarışması”nda ödüller sahiplerini buluyor. Ödül töreni ve kolokyum 1 Ağustos Salı günü saat 13.00’da Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Konya Alaaddin Tepesi 2. Kılıçarslan Köşkü ve Kazı Alanı Mimari Fikir Projesi Yarışması” kapsamında ödül töreni ve kolokyum yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Alaaddin Tepesi, 2. Kılıçarslan Köşkü ve arkeolojik alanının korunması, tarihi ve kültürel geçmişin ön plana çıkartılarak şehir merkeziyle buluşturulması hedefiyle düzenlediği yarışmaya Konya’dan ve Türkiye’den mimarlar projeleriyle katıldı.

Konya tarihine iz bırakacak Alaaddin Tepesi 2. Kılıçarslan Köşkü ve Kazı Alanı Mimari Fikir Projesi Yarışması’nda jüri üyelerinin değerlendirme aşamasından sonra dereceye giren eserler geçtiğimiz Mart ayında kamuoyuyla paylaşılmıştı. 
Yarışmanın ödül töreni ve kolokyum (bilimsel toplantı) programı, 1 Ağustos Salı günü saat 13.00’da Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde ödül alan projelerin sunumlarıyla düzenlenecek. Kolokyumda jüri üyeleri, katılımcıların sorularını yanıtlayacak ve dereceye giren projeler hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

Sanatseverler, yarışmayla ilgili detaylı bilgiye “kilicarslanyarisma.konya.bel.tr” adresinden ulaşabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı