Kore Başkonsolosluğu'ndan Atlas 1948 Sineması'nda 'Kore Film Günü'

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, 26 Eylül tarihinde Kore Turizm Organizasyonu işbirliğiyle Atlas 1948 Sineması’nda ‘Kore Film Gösterimi’ etkinliğini gerçekleştirdi.

  • 28 Eylül 2023
  • Kore Başkonsolosluğu'ndan Atlas 1948 Sineması'nda 'Kore Film Günü' için yorumlar kapalı
  • 135 kez görüntülendi.
Kore Başkonsolosluğu'ndan Atlas 1948 Sineması'nda 'Kore Film Günü'

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, 26 Eylül tarihinde Kore Turizm Organizasyonu işbirliğiyle Atlas 1948 Sineması’nda ‘Kore Film Gösterimi’ etkinliğini gerçekleştirdi. Kore Başkonsolosluğu, Türkiye’de Kore kültürünün tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl Kore Haftası etkinlikleri düzenlemektedir.
    Bu yıl gösterilen Kore filmi ‘Çıkış’ (başrollerde Jung-suk JO ve Yoon-ah IM), 2019 yılında Kore’de vizyona girdiğinden bu yana 9 milyon 4 yüz bin izleyici toplamış bir aksiyon komedi filmidir ve etkinliğe yaklaşık 250 kişi katılmıştır.
    Açılışta konuşan Başkonsolos Woosung LEE, “1950 yılında başlayan Kore Savaşı’nda, 20 binden fazla Türk askeri kahramanca savaşmıştır. Bu olayın ardından, iki ülke arasındaki ilişkiler sadece siyaset ve ekonomi alanlarında değil, aynı zamanda kültür, eğitim ve birçok diğer alanda genişlemiş ve güçlenmiştir. Son zamanlarda ‘Parazit’, ‘Bebek Servisi’, ‘Ayrılma Kararı’ gibi birçok Kore filmi uluslararası film festivallerinde ödüller kazanmış ve dünya genelinde büyük ilgi görmeye devam etmektedir. Kore filmini burada sizlere tanıtma fırsatını bulduğum için çok mutluyum” dedi.
    Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, bu yıl düzenlediği Kore Haftası Etkinliği çerçevesinde, Kore Film Gösteriminin yanı sıra 30 Eylül tarihinde Grand Pera Emek Sahnesi’nde Kore Müziği Konseri düzenleyecektir.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı