Kuveyt Türk'ten Bankada Akademi Programı

Lisans öğrencilerine yönelik Bankada Kampüs ve Kâşif programlarını başarıyla uygulayan Kuveyt Türk, tezli yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin katılım finans alanında bilgi edinmelerine ve süreçleri deneyimlemelerine katkı sağlamak amacıyla Bankada Akademi programını başlatıyor.

  • 28 Eylül 2023
  • Kuveyt Türk'ten Bankada Akademi Programı için yorumlar kapalı
  • 143 kez görüntülendi.
Kuveyt Türk'ten Bankada Akademi Programı

Lisans öğrencilerine yönelik Bankada Kampüs ve Kâşif programlarını başarıyla uygulayan Kuveyt Türk, tezli yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin katılım finans alanında bilgi edinmelerine ve süreçleri deneyimlemelerine katkı sağlamak amacıyla Bankada Akademi programını başlatıyor. 

 

Haftada en az 2 gün eğitimleriyle uyumlu departmanlarda görev yapacak olan öğrencilere çalıştıkları gün sayısıyla orantılı şekilde ücret takdim edilecek. Bankada Akademi programına Kasım ayının sonuna kadar başvuru yapılabilecek.

 

Lisans öğrencilerine yönelik düzenlediği Bankada Kampüs ve Kâşif gibi programlarla finans sektörüne bugüne kadar binlerce nitelikli iş gücü yetiştiren Kuveyt Türk, öğrencilere yönelik yeni bir genç yetenek programı hayata geçiriyor. Kuveyt Türk’ün ‘Bankada Akademi’ adını verdiği yeni programı, tezli yüksek lisans ve doktora eğitimine devam eden, finans ve ekonomi alanlarına ilgi duyan, katılım finansı keşfetmek ve deneyimlemek isteyen genç yeteneklere hitap ediyor. Bankada Akademi’ye kabul edilen öğrenciler; katılım finansı yakından tanıma imkânı, mentör desteği, online eğitim kütüphanesine erişim hakkı, akademik hayata devam ederken yarı zamanlı çalışma imkânı, mezuniyet sonrası tam zamanlı çalışma fırsatı elde ediyor. 

 

Bankada Akademi’ye başvuru koşulları 

Kuveyt Türk Bankada Akademi’ye, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, iktisat, işletme, yönetim bilişim sistemleri, işletme bilişim sistemleri, mühendislik yönetimi, veri bilimi, endüstri mühendisliği ve veri bilimi, endüstride dijital dönüşüm ve istatistik bölümlerinde tezli yüksek lisans ve doktora eğitimine devam eden, faizsiz finans alanında kariyer yapmak isteyen, iyi derecede İngilizce bilen adaylar başvurabiliyor. Ayrıca adayların, yeni nesil teknolojileri etkin kullanması, dijital bankacılık trendlerini araştırmaya ilgi duyması, sorumluluk ve güçlü iş takibi disiplini ile analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerine sahip olması bekleniyor. 

 

Kişisel motivasyonu yüksek, dinamik ve sonuç odaklı, iletişim becerileri ve insan ilişkileri gelişmiş, ifade gücü yüksek öğrencilere hitap eden Kuveyt Türk Bankada Akademi programına başvuran adaylar, sırasıyla görüntülü mülakat, online İngilizce sınavı ve yetenek testi ile yetkinlik mülakatını ve vaka analizini kapsayan online değerlendirme merkezi süreçleriyle belirlenerek programa seçilecek. 

 

Mezuniyete kadar devam edecek olan program kapsamında öğrenciler, akademik çalışmalarına ve yetkinliklerine uygun şekilde haftada en az 2 gün Kuveyt Türk’ün merkezi birimlerinde görev alacak. Bankada Akademi öğrencileri, 3 aylık oryantasyon sürecinin ardından esnek çalışma modellerine geçiş yapabilecek. Bankada Akademi programına, Kuveyt Türk Katıl Bize platformu ve LinkedIn üzerinden 30 Kasım 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.   

 

Staj gören öğrencilerin çoğunluğu istihdam ediliyor

Bankada Kampüs ve Kâşif programlarını düzenli şekilde devam ettiren Kuveyt Türk, bugüne kadar 5.000’in üzerinden lisans öğrencisine 2 yıl süren uzun dönemli staj imkânı sundu. Üniversite öğrencileri bu programlar sayesinde mezun olmadan hem iş hayatını deneyimliyor hem de Kuveyt Türk’te kariyer yapma fırsatı elde ediyor. Öğrenciler, üniversitedeki bölümleriyle uyumlu departmanlarda görev alıyor ve ofiste çalıştıkları gün sayısıyla orantılı şekilde ücret kazanıyor. Kuveyt Türk Akademi’nin online platformundaki eğitimlerle yeteneklerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, ayrıca mentörlük sistemi sayesinde benzersiz bir staj deneyimi yaşıyor. 

 

Kuveyt Türk Hakkında

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin şekilde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın bankacılığı alanında adım atan ilk katılım finans kuruluşu olan Kuveyt Türk, ayrıca dünyada ve Türkiye’de ilk sürdürülebilir sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Son 6 yıldır Türkiye’nin En İyi İşvereni ödülüne layık görülen Kuveyt Türk, 2021’de de ilk sırada Avrupa’nın En İyi İşvereni seçildi. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 441 şubesiyle ve dijital kanallarıyla müşterilerine hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımı doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, insani yardım kampanyalarına destekte bulunmuş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı