Ledger, Recover için Whitepaper yayımladı

Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, 2023 yılının 4.

  • 23 Haziran 2023
  • Ledger, Recover için Whitepaper yayımladı için yorumlar kapalı
  • 150 kez görüntülendi.
Ledger, Recover için Whitepaper yayımladı

Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, 2023 yılının 4. çeyreğinde hizmete sunacağını duyurduğu Recover için whitepaper yayımladı. Ledger’ın halihazırda uyguladığı 150’den fazla uygulama ve açık kaynak yaklaşımı üzerine inşa edilen Recover, herkesin kriptografik protokolleri denetlemesine olanak tanıyan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Dünyadaki tüm kripto varlıkların %20’sini güvenceye alan Ledger, 2023 yılının 4. çeyreğinde hizmete sunacağını duyurduğu Recover’ın ileriye dönük şeffaflığını artırmak için whitepaper yayımladı. Araştırmacıları ve kripto meraklılarını, Recover’ın güvenli mekanizmalarını tam olarak anlamaya teşvik eden bu belge; gizli kurtarma ifadelerini yedekleme, geri yükleme ve yedekleri güvenli bir şekilde silme ile ilgili kapsamlı güvenlik özellikleri incelemelerini içeriyor. Kripto sigorta şirketi Coincover tarafından hizmete sunulan Recover, Ledger’ın ürün yazılımı ve donanımı değil, tüm ekosistem güncellemelerini konusunda oldukça iddialı çalışan Donjon güvenlik ekibi tarafından da denetleniyor. 

Recover; Ledger Live, üçüncü taraflar veya saldırganlar gibi herhangi bir ara sistemin bilgileri ele geçirmesini önleyen Shamir Gizli Paylaşımı adı verilen gizlilik algoritmasının bir çeşidini kullanıyor. Gizli Kurtarma İfadesi bölünmeden önce bir Ledger sabit anahtarı kullanılarak şifreleniyor, daha sonra parçalar ECDH tabanlı güvenli bir kanal kullanılarak yedekleme sağlayıcılarına ulaştırılıyor. Bu da hiçbir aracının Gizli Kurtarma İfadesi parçasının şifresini çözemeyeceği anlamına geliyor.

 

Ödün Vermeyen Güvenlik Ledger’ın Merkezinde

Ledger Recover hizmetinin Coincover tarafından hizmete sunulacağını belirten Ledger CTO’su Charles Guillemet, “Uçtan uca şifreleme, reddedilemezlik özellikleri, gizliliği koruyan araçlar ve minimalist tasarım gibi kritik güvenlik özellikleri içeren Recover, bir Ledger cihazını Gizli Kurtarma İfadesini güvenli bir şekilde yedeklemek ve geri yüklemek için tamamen uyarlanmış hale getiriyor.” dedi. Doğrulama için yol haritasının ve açık kaynak kullanımının hızlandırılmasında yeni bir adıma ulaşmaktan gurur duyduğunu ifade eden Guillemet, “Ödün vermeyen güvenlik ve kendi kendini denetleyebilme özelliği her zaman Ledger’da inşa ettiklerimizin merkezinde yer alacak.” açıklamasında bulundu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı