Lenovo Türkiye'nin yatırım ekosistemine ve KOBİ'lerin dijital dönüşümüne desteği sürüyor

Lenovo Türkiye, Türkiye’nin dijital dönüşümüne ve de ekonomisine olan desteğini bu yıl da artırarak sürdürüyor.

  • 22 Mart 2024
  • Lenovo Türkiye'nin yatırım ekosistemine ve KOBİ'lerin dijital dönüşümüne desteği sürüyor için yorumlar kapalı
  • 94 kez görüntülendi.
Lenovo Türkiye'nin yatırım ekosistemine ve KOBİ'lerin dijital dönüşümüne desteği sürüyor

Lenovo Türkiye, Türkiye’nin dijital dönüşümüne ve de ekonomisine olan desteğini bu yıl da artırarak sürdürüyor. Lenovo, Türkiye’de yatırım ekosisteminin güçlenmesi adına TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı’na (TÜSİAD SD²) olan desteğine devam ediyor. TÜSİAD SD² ekosistemi her geçen gün büyürken, eşleşen şirketler heyecan verici ve sektörlerinde örnek oluşturacak uygulamaları çalışıyorlar. 

Lenovo, diğer yandan KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlamak amacıyla TÜRKONFED’in önderliğinde, Dijital Anadolu Projesi’ne çözüm ortağı olarak destek sunmayı sürdürüyor. Proje kapsamında 4 şehirde 1000 KOBİ ile buluşuldu.

TÜSİAD’ın, sanayinin dönüşümüne destek sağlamak amacıyla 2018’den beri yürüttüğü TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm (TÜSİAD SD²) Programı başarıyla sürüyor. TÜSİAD SD² Dijital Platformu, sanayide dijital dönüşümün teknoloji alanlarında ürün ya da hizmet geliştiren teknoloji tedarikçileri ile ülkemizdeki dönüşümü başlatan lider teknoloji kullanıcılarını buluşturuyor. Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, bu programa sağladığı desteği sürdürüyor. Global düzeyde inovasyona önemli ölçüde yatırım yapan Lenovo, TÜSİAD SD² Programı’nın 2021 yılı itibarıyla TÜSİAD SD² Dijital Platformu’na evrilmesiyle daha da genişleyen ekosisteminin altın sponsor olarak bir parçası olmuştu. 

Dijital dönüşümde yeni teknolojileri en etkin şekilde kullanırken, aynı zamanda bu teknolojilerin yerelde geliştirilmesini sağlamanın önemine dikkat çeken Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, şunları söyledi: “Küresel ölçekte rekabetçi kalabilmemiz için yüksek katma değerli ürünlerin teknolojisini ülkemizde geliştirmeyi hedeflememiz gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda TÜSİAD SD2 Programı ülkemizde gerçekleşen en değerli projelerden biri. Yatırım ekosisteminin güçlenmesine bu projenin çok önemli katkıları olduğuna ve olacağına inanıyoruz. TÜSİAD SD², çözüm arayışı içerisinde olan şirketler için de teknoloji ihtiyaçlarına cevap bulacakları bir platform olma niteliğiyle de kritik önemde. Giderek daha geniş bir ekosisteme hitap eden TÜSİAD SD²  Programı’na destek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Önümüzdeki dönem de bu desteğimizi sürdürmekte kararlıyız”.

TÜSİAD SD² ekosistemi her geçen gün büyüyor. Eşleşen şirketler heyecan verici ve sektörlerinde örnek oluşturacak uygulamaları çalışıyor ve böylece TÜSİAD SD²’nin başarı hikayeleri artıyor. Bu projelerin yanı sıra 2023’te TÜSİAD SD² platformu üyelerine özel teknoloji buluşmaları, iyi uygulama ziyaretleri gibi odaklı etkinlik ve çalışmalar gerçekleştirildi. 2024’te de yine tematik toplantılarla ve yurt dışı bağlantılı yeni açılımlarla TÜSİAD SD²’nin dijital dönüşüm çalışmalarına destek olması hedefleniyor. 

Dijital Anadolu Projesi’nde 4 şehirde 1000 KOBİ ile buluşuldu 

KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlamak amacıyla TÜRKONFED’in önderliğinde, Lenovo çözüm ortaklığı ile düzenlenen Dijital Anadolu Projesi de KOBİ’lerin başarı yolcuğuna ışık tutmaya devam ediyor. 

Proje kapsamındaki etkinliklerde, o şehirlerdeki KOBİ’lerin verimliliğini artıracak ve işletmelerine değer katacak nitelikli dijital dönüşüm hakkında bilgi veriliyor. Proje, KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerine katkıda bulunmak üzere 2018 yılında başladı ve ilk beş yılında 43 bin KOBİ’ye ulaştı. 

Bu konuya dair görüşlerini açıklayan Emre Hantaloğlu, şöyle konuştu: “KOBİ’lerimiz ihracat, üretim ve istihdam alanları başta olmak üzere ekonomimizin gelişiminde kritik bir rol üstleniyor. KOBİ’lerimiz için ekonomimizin kalbi diyebiliriz. KOBİ’lerimizin teknolojik yatırımlarla ve teknolojiyi önceliklendiren ve katma değerler yaratan kaslarının güçlendirilmesini çok önemsiyoruz. Biz de Lenovo Türkiye olarak, KOBİ’lerin dijital devrimin bir parçası olması ve dijital dönüşümlerinin en etkin ve verimli şekilde gerçekleşmesi için desteğimizi sürdürüyoruz. TÜRKONFED önderliğinde düzenlenen Dijital Anadolu Projesi’nin çözüm ortağı olmaktan dolayı çok mutluyuz. KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculuklarında yanında olmaya devam edeceğiz.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı