Lenovo Yoga Book9i: En Verimli Şekilde Kullanmak için İşte 5 Püf Noktası

Son dönemde teknoloji dünyasında en ilgi çeken ve merak edilen ürünlerden biri Lenovo Yoga Book9i.

  • 13 Ekim 2023
  • Lenovo Yoga Book9i: En Verimli Şekilde Kullanmak için İşte 5 Püf Noktası için yorumlar kapalı
  • 131 kez görüntülendi.
Lenovo Yoga Book9i: En Verimli Şekilde Kullanmak için İşte 5 Püf Noktası

Son dönemde teknoloji dünyasında en ilgi çeken ve merak edilen ürünlerden biri Lenovo Yoga Book9i. Çift ekranlı yapısı ve farklı tasarımıyla dikkatleri üstünde toplayan bu yenilikçi ürünün özelliklerini en verimli şekilde kullanabilmek için Lenovo küçük bir rehber hazırladı. İşte 5 adımda Lenovo Yoga Book9i’nin fark yaratan yönleri ve bu özelliklerin en iyi nasıl kullanılabileceğine dair püf noktaları. 

Lenovo’nun Yoga Book serisi katlanabilir 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarların olduğu bir kategori. Yoga Book 9i, ise bu kategorinin yeni yıldızlarından. Oldukça farklı bir tasarım ile gelen bu ürün,  içerisinde Intel®️ Evo™️ platformuna sahip Intel®️ Core™️ i7 işlemciyle geliyor. Lenovo Yoga Book 9i modelini ilk elinize aldığınızda, farklı bir ürünle karşı karşıya olduğunuzu anlıyorsunuz. İki adet 13,3 inç boyutunda iki OLED ekrana sahip 9i,  belki ilk bakınca klasik bir laptop görünümünde ama kesinlikle bir laptoptan fazlası. Gelin, çift ekran kullanımını laptop kanadına çok başarılı bir şekilde getiren bu ürünle ilgili birkaç püf noktasını konuşalım.

Bir karşılaştırma yapacaksanız, bu üründe püf nokta kullandığınız modda 

Lenovo Yoga Book 9i dizüstü modeli iki adet OLED ekran sunuyor. Ekranları yan yana veya üst üste farklı pozisyonlarında kullanabiliyorsunuz. 9i’de ise ister standın üzerine koyarak üstlü altlı bir ekran kullanımı yapabilir, ister dikey modda kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bu özellikle programcılar ve metin yazarlarının çok hoşuna gidebilir. Ama diyelim, iki metini, iki videoyu, iki sunumu karşılaştıracaksınız. 

İkili yatay mod; video izleme, web konferansı yapma veya PowerPoint sunumlarına göz atma gibi yatay içerikler için çok ideal. Çapraz Ekran Gösterimi ile ise Yoga Book’u çift yatay modda kullanırken, tek bir pencereyi veya uygulamayı her iki ekranda da kolayca genişletebilirsiniz. Bu özellikle makale okurken veya belge yazarken kullanışlı, unutmayın.

Bu arada diyelim, yazılımcısınız, kod yazıyorsunuz. Vertical modda, dik görüntü elde edip de kullanabilirsiniz. Yani çift ekran yan yana dik şekilde kullanabiliyorsunuz.

Parmaklarınızın sihirini devreye sokun, kaç parmağınızı kullandığınız önemli  

Klavyenizin pili bitti diyelim ya da o an kullanmıyorsunuz, peki şimdi ne olacak? Burada parmakların sihiri devreye giriyor. 8 parmak ile ekrana dokunduğunuzda klavye ekrana hemen geliyor. Yine 8 parmakla klavye aşağıya yukarıya alınabiliyor, 3 parmakla istenilen yere dokunulduğunda ise Touchpad devreye giriyor. Klavyenin görünümünü de ayarlayabilirsiniz, unutmayın. Sesini ve titreşimini.

Bu arada bir püf noktası daha. Bu sıradışı ürünü taşırken klavyenizi mi unuttunuz sorun değil. Ah vah etmenize gerek yok, oldukça basit bir hamleyle sorunu çözebilirsiniz. Ürün çünkü, 5 parmağınızla alt ekranınıza dokunduğunuzda klavye ve mouse düzenine sahip bir PC oluveriyor.

YouTube video izlerken yorum okumak: Şelale moduyla mümkün

Youtube’da video izliyorsunuz diyelim ama yorumları aynı ekranda göremiyorsunuz. Waterfall özelliği işte bu noktada devreye girebilir. Yani bir nevi şelale özelliği. Ekrana bu mod için 5 parmakla dokunmak yeterli. Bu arada tüm dokunmatik ayarlar da User Center’da ayarlanabiliyor.

Thunderbolt4 çıkışları verimli kullanmanın ipucu

Lenovo Yoga 9i, Thunderbolt4 çıkışlarla geliyor. Thunderbolt4 ile saniyede 40GB’a kadar veri aktarımı yapılabiliyor. Bu üründe, Thunderbolt 4 çıkışından bir tanesinden 4K dört tane monitörü besleyebilirsiniz. Veya 1 Thunderbolt’un 4 çıkışından 2 tane 8K monitör beslemeniz mümkün. 

Dolby Access app ile özel ayarlamalar yapın, film ve müzikte ses kalitesi zirveye taşıyın

Sadece sunumlar, işler, kod yazmalar değil. Bir bilgisayar, sinema ve müzik keyfinde de özellikle ses kalitesiyle fark yaratmalı. Yoga9i’de bunun püf noktası ise ses sisteminde. Çünkü Yoga Book 9i birinci sınıf Bowers & Wilkins hoparlörlerini barındırıyor. Soundbar’da iki adet 1 watt’lık tweeter ve cihazın alt köşelerinde iki adet 2 watt’lık woofer bulunuyor. Bu hoparlörler, sınıfında lider ses performansı sunmak için Dolby Atmos ile optimize edilmiş durumda. 

Tüm bu iyileştirmelerle birlikte, woofer’lardaki daha iyi bas uzantısı ve tweeter’lardaki daha yüksek hoparlör sesi sayesinde daha fazla ayrıntı duyacaksınız. Ayrıca birlikte verilen Dolby Access uygulaması, ses profillerinde veya görsel ayarlarınızda özel ayarlamalar sunuyor. Dolby Atmos için, uygulamadaki önceden ayarlanmış ses profillerinden birini seçebilir veya ses profillerini hızlı bir şekilde değiştirmek için Tek Tıklama işlev düğmesine dokunabilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı